РИОСВ: До Иракли ще се строи само в рамките на съществуващия лагер

OFFNews - Бургас 28 януари 2017 в 13:41 6730 1

Снимка chernomore.bg

Плановете за строеж на ваканционен комплекс в местността „Кладери“, в близост до Иракли, ще са само в рамките на съществуващия бивш пионерски лагер. В това са категорични от РИОСВ – Бургас. Инспекцията е съгласувала инвестиционното намерение, тъй като то попада в рамките на две защитени зони „Емине“ и „Емине – Иракли“.

Плановете са за строеж на ваканционно селище с бунгала. Имотите, които са наследствени на братята Димитър и Васил Саръстови, са по над 5 дка. Те са в урбанизирана територия, посочва директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова.

Двата проекта са почти идентични – планира се ниско застрояване – до 2 етажа. Плътността трябва да е до 20% . Те са посочени в параметрите спрямо одобрения устройствен план на община Несебър.

Строежът няма да окаже влияние на местообитанията, казва Атанасова:

Няма как да навреди на тези защитени зони и местообитания, тъй като строителните дейности ще бъдат извършени във вече урбанизираната територия. И към настоящия момент, в нея се намират 4 – 5 бунгала, зоната се обитава. Лятото също се използват тези бунгала“, коментира Атанасова.

По нейните думи, теренът не попада върху дюни.

При издадени строителни документи от община Несебър, в РИОСВ ще се преценява дали да се извършва ОВОС на вече готовия проект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

28.01 2017 в 15:10

Повече легла, по-широки тръби, повече екскременти в морето! За един прекрасен и наторен залив! За богат улов!
Мърши-и-и-иииииииии какви строежи бе ма.ка ви да е.а мръсна долна?! Къде ше облекчават "организираните пансионери"? Горе в селото на 8км от морето ли?!