"Протестна мрежа" внесе иск срещу три медии

Юлиан Христов 14 юли 2015 в 15:26 6965 5

Протестна мрежа внесе иск срещу три медии

Снимка Сергей Антонов

В 13.00 часа днес в Софийски районен съд "Протестна мрежа" внесе искове на обща стойност 25 000 лева срещу три медии.

Искът е за разпространени неверни твърдения, че активисти на "Протестна мрежа" финансират насрочения за днес протест за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и за подкрепа на съдебната реформа.

Държавните такси върху исковите молби на стойност близо 1000 лв. са събрани от дарения между хората, подкрепящи групата, а получените обезщетения ще се ползват за подпомагане на добри каузи.

„Гражданският иск е срещу вестниците „Монитор“ и „Телеграф“ и агенция „Пик“ заради разпространена информация, която е невярна и която внушава, че ние сме получи и респективно сме платили на протестиращи по 50 лв. на човек, за да участват в протеста днес. Като цялата информация, която се изнася е, че парите – 25 хил. лв., които ще ги платим, ще ги получим от военното министерство“, каза пред OFFNews Асен Генов.

Тази вечер "Протестна мрежа" проведе акция, при която с надпис "Оставка" беше осветена фасадата на Съдебната палата в София. 

Преди протеста днес има организиран и контрапротест, който е насочен именно срещу инициативата на "Протестна мрежа". Във вторник София осъмна с плакати, чийто поръчител остава неизвестен, на които с хаштаг е написано #ПсихоДесни, като има снимки на Иван Костов, Петър Москов, Асен Генов, Христо Иванов, Иво Прокопиев и Антоанета Цонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови