"Протестна мрежа" сезира главния прокурор за престъпна група "Пеевски-Бареков-Василев"

OFFNews 25 февруари 2014 в 10:11 13358 126

Активисти от "Протестна мрежа" внасят сигнал срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев за организирана престъпна група.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде сезиран, а копие от документа ще бъде изпратено до президента Росен Плевнелиев, Европейската комисия и всички партньорски служби на ДАНС.

Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той обобщава факти, станали публично достояние от публикации в медиите, подчертават в прессъобщение от "Протестна мрежа".

Те допълват, че това е част от изпълнение на тяхна декларация от есента, в която се обещава операция "Чисти ръце".

Сигналът съдържа 17 страници и в него се обобщават факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите, както и справки от регистри. 

В сигнала са приложени данни от декларациите на депутата от ДПС Делян Пеевски, които той е подал пред Сметната палата, както и за имотното му състояние, ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни юрисдикции, съмнения за спрени разследвания и търговия с влияние. Освен това са представени факти за неспазената процедура, по която Пеевски се е сдобил с достъп до класифицирана информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!