Промени в движението през целия юли в София

OFFNews 03 юли 2016 в 06:12 12954 1

Нови промени в движението в столицата ще има през целия юли. Днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства в идеалния център на София. 

Забраната обхваща - от 16 часа днес до 6 юли на ул.“Ген.Гурко“ между ул.“Кн.Александър Първи“ и ул.“Дякон Игнатий“; от 11 часа до приключване на мероприятието на утре на северозападната дъга на пл.“Св. Ал.Невски“ между ул.“Оборище“ и ул.“11-ти август“; От 8 часа до приключване на мероприятието на утре на бул.“Дж.Баучер“ между ул.“Златен рог“ и бул.“Черни връх“; от 12 часа до приключване на мероприятието утре на ул.“Екзарх Йосиф“ между ул.“Г.С.Раковски“ и ул.“11-ти август“, от 13 часа до приключване на мероприятието утре на ул.“Шипка“ между ул.“Кракра“ и ул.“Сан Стефано“; от 14 ч. до приключване на мероприятието на 5 юли на ул.“Шипка“ между ул.“Асен Златаров“ и ул.“Васил Априлов“; от 9.00 ч. утре се забранява влизането на превозни средства по ул.“Оборище“ между ул.“Г.С.Раковски“ и ул.“11-ти август“. 

От полунощ до 13 юли се забранява влизането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно на бул.“Арсеналски“ на 50 метра преди ул.“Милевска планина“ в посока ул.“Бяла черква“. Движението на превозни средства ще се извърши двупосочно в източната половина на булеварда в същия участък. 

От 6 до 19 юли се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов” между ул. „Острово” и ул. „Поп Груйо“. Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда в същия участък. За същия период се въвеждат следните промени в организацията на движение:
- Тролейбус № 1 – от Пета градска болница се скъсява до ж.к. Хаджи Димитър – от бул. „Владимир Вазов“ наляво по ул. „Острово“, надясно по ул. „Макгахан“ до крайна спирка за тролейбусни линии №№ 2 и 4. В обратна посока по ул. „Никола Войновски“, по ул. „Васил Петлешков“, наляво по ул. „Панайот Хитов“, надясно по бул. „Владимир Вазов“ и по маршрута си. Тролейбусите от линия № 1 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък.
Разкриват се временна автобусна линия № Тб 1, която ще се движи от началната спирка на тролейбусна линия № 1 /ж.к. Левски Г - бл. 32/ по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, наляво по ул. „Поп Груйо“, надясно по бул. „Владимир Вазов“, надясно по ул. „Острово“, надясно по ул. „Макгахан“, надясно по ул. „Резбарска“, надясно по ул. „Васил Кънчев“, наляво по северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ до ж.к. „Левски Г“ /бл. 32/.
Автобусите от временна автобусна линия № Тб 1 ще спират по маршрута на всички съществуващи спирки и на преместените в северното пътно платно по бул. „Владимир Вазов“.
- За автобусни линии №№ 78 и 100 спирка с код: 2107 „Хипермаркет Била“ в посока ж.к. „Левски Г“ се измества в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“. 

От 6 до 20 юли се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. „Черни връх” между ул. „Тодор Каблешков” и ул. „Акад. Иван Буреш”. За същия период се променят маршрутите на автобусни линии №№ 64, 66, 93, 98,122, както следва:

- Автобус № 64 - от кв. „Драгалевци”, по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх” скъсена до кръговото на Околовръстен път и обратно по същия маршрут.
- Автобус № 66 - от кв. „Драгалевци”, надясно по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх”, наляво по Околовръстен път, надясно по бул. „България”, надясно по ул. „Тодор Каблешков” до обръщателно ухо в ж.к. „Гоце Делчев” и обратно по маршрута.
- Автобус № 93 - от кв. „Драгалевци”, надясно по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх”, наляво по Околовръстен път, надясно по бул. „България”, надясно по ул. „Тодор Каблешков” до обръщателно ухо в ж.к. „Гоце Делчев” и обратно по маршрута.
- Автобус № 98 – по ул. „Папрат”, по бул. „Черни връх”, надясно по Околовръстен път, наляво по бул. „Симеоновско шосе, по ул. „Стоян Михайловски, площад „Велчова завера, бул. „Свети Наум”, наляво по бул. „Черни връх”, наляво по бул. „Никола Вапцаров”, по бул. „Пейо К. Яворов”, надясно по бул. „Стоян Михайловски”, бул. „Симеоновско шосе” и обратно по маршрута си.
- Автобус № 122 - от обръщателно ухо в ж.к. „Гоце Делчев” по ул. „Тодор Каблешков”, наляво по бул. „България”, наляво по Околовръстен път, надясно до Лифт Симеоново и обратно по маршрута. 
Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки с изключение на автобусите от линия № 66. Те ще спират на спирки с код: 1456 „Разклона за кв. Драгалевци” с код: 2597 „ж.к. Водолей“ и на кодове: 0599 и 0600 „ж.к. Гоце Делчев” в променения участък. 

От 8 часа на седми до 9 юли се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището на ул.“Цар Асен“ – ул.“Иван Денкоглу“. За същия период се закриват местата за почасова платено паркиране по ул.“Иван Денкоглу“ между ул.“Христо Белчев“ и ул.“Цар Асен“.
От 00.00 часа на 13.07.2016г. до 24.00 часа на 29.07.2016г. се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул.“Арсеналски“ на 50 метра срещу ул.“Милевска планина“. Движението ще се извършва двупосочно в западната половина на булеварда в същия участък. От 00.00 часа на 2.07.2016 г. до 24.00 часа на 31.07.2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „България” и ул. „Бяла черква”. Движението ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на бул. „Витоша“ в същия участък. Забранява се и движение по трамвайното трасе в същия участък на булеварда, но се пропуска напречното движение през булеварда на кръстовищата ул. „Д-р Стефан Сарафов” и с ул. „Янко Забунов”.

До края на месеца се закриват местата за почасово платено паркиране двустранно по бул. „Витоша” между бул. „България” и ул. „Бяла черква”. Променя се и движението на трамвайни маршрути № 1 и 6, както следва: Трамвай №1: – от надлез „Надежда” до ж.к. „Борово” (крайна станция на трамвайна линия № 7) двупосочно. Трамвай № 6 – от ж.к. „Обеля 2” до Съдебна палата двупосочно. Осигуряват се временни автобусни линии № 6-Т1 и № 6-Т2. Създават се временните спирките срещу съществуващите.
 
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12102

1

VitaminX

03.07 2016 в 18:08

Офф нюз, вие не сте радио, нали? Можехте да пуснете една графика с улиците. А не читателите ви да си представят и чертаят такива графика на затворените улици.
 
X

Да помогнем на украинските деца!