Прокуратурата внася повторно обвинението за Костинброд

OFFNews 20 март 2014 в 12:25 2334 1

Случаят с костинбродските бюлетини ще бъде отново внесен в съда. Това ще стане в разстояние не по-дълго от седмица, каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос защо се бави делото и каква е причината за това, Цацаров откаца коментар: "Не мога да коментирам дали е некомпетентност. Политическа поръчка? На кого?".

Цацаров посочи, че не може да коментира дали делото е забавено поради некомпетентност.

„Самият факт, че обвинителният акт ще бъде внесен отново категорично в съвсем кратък срок, означава, че ние ще се съобразим с указанията на съда. Прави или не – това са указания – те не се коментират, а се изпълняват. Аз имам някакво мнение за тях, но ние трябва да ги изпълним и сме ги изпълнили. Обвинителният акт ще влезе отново в съд и това ще стане след не повече от седмица. В изборния кодекс, който бе приет, има изменение в Наказателния кодекс, който вече предвижда наказателна отговорност за държане на бюлетини незаконно. Има разпоредби, които касаят далеч по-различен и строг контрол по отношение на отпечатването им. Като че ли това беше продиктувано от случая Костинброд. Не сме се отказали да внесем обвинителен акт”, добави Сотир Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови