Пребитият от скинари дядо: Ще си платят

ОFFNews 22 юли 2015 в 20:04 19395 22

Снимка bTV.

Красимир Иванов.

„Казах на един от тях в очите, че това ще бъде платено, аз нямам съмнение. Всичко се плаща на тоя свят”, заяви пред bTV Красимир Иванов на 67 г., който на 17 юли беше пребит от скинари в Борисовата градина, защото внукът му им заприличал на ромче.

Той е попитал най-агресивния от тях за причината да го нападнат, защо точно него, но не е получил отговор. Пенсионерът сподели, че клиентите на кафенето на ЦСКА в парка са редовни и на него не му е приятно да минава оттам.

„До вчера и аз седях между тези хора”, добавя Илиев.

Все още не се знае кои са престъпниците, като някои от очевидците на побоя нарочно премълчават информация по случая и бавят разрешаването му. 

От полицията съобщават, че в района е нямало камери, които да снимат нападението.

На 17 юли сутринта мъжът излязъл с двете си внучета - момче на 11 и момиче на 7 години на разходка в парка. Заедно отишли в Борисовата градина. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия". Именно там група неонацисти заобиколили 11-годишното момче, тъй като помислили, че то е от ромски произход и започнали да го обиждат с думите "циганче". Точно това се превърнало и в причина за сбиването. Дядото се приближил до внучето си и те го нападнали без причина, разяснява за OFFNews адвокатът на пострадалия Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър.

67-годишният мъж е удрян и ритан в главата до кафенето. След намесата на трети човек нацистите се разотишли, а дядото и внучетата си тръгнали. Не след дълго един от биячите отново догонил възрастния мъж и децата и продължил с ударите.

"Към момента състоянието му е стабилно, но белезите от побоя са много ясно видими. Когато дойдоха при мен все още нямаха епикриза от болницата, така че не мога да говоря с подробности, но белезите около окото са много сериозни", коментира Йорданов.

Всъщност единият удар се оказва толкова силен, че стъклото на очилата на пострадалия се забиват в окото му, заради което той е преживял и тежка операция.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!