Повече полиция и спецоперации през летния туристически сезон

OFFNews 02 юни 2016 в 14:00 2073 2

Снимка БГНЕС

Засилено полицейско присъствие и повече спецакции ще има през летния туристически сезон, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова след среща между ръководството на МВР и представители на държави с голям брой туристи в България.

Целта на срещата е да се обсъдят предприетите мерки за сигурност в страната. В нея участва и министърът по туризма Николина Ангелкова. Отчетени са резултатите от изминалата зима и са представени мерките за сигурност за идния летен сезон. 

730 полицаи ще бъдат командировани по Черноморието. От вътрешното министерство планират и повече специализирани полицейски операции, обясни Бъчварова. 

Британският посланик у нас Ема Хопкинс похвали активната работа на българските власти, като даде за пример преведения на няколко езика формуляр за подаване на сигнали. По думите й чуждестранните посланици у нас се задължават да информират туристите от своите страни за изискванията, с които те трябва да се съобразят. Обърнато е внимание на нуждата от преводачи в полицейските управления в курортите.

Министерството на туризма стартира горещ телефон, на които туристите могат да подават сигнали или да дават препоръки. Издаден е и наръчник за правата им, който е публикуван на сайта на министерството, но ще бъде разпространен и из посолствата, туроператорите и хотелите. От септември няма да има нелицензирани екскурзоводи, заяви още министър Николина Ангелкова. 

Пред медиите главният секретар на МВР Георги Костов обясни затегнатите мерки за сигурност и въвеждането на контролно-пропускателни пунктове на летището в София. Тези мерки не са за сигурността на туристите, а за повишаване на сигурността в периметъра на летището, подчерта той. Проверките на въведените КПП-та ще са визуални и няма да отнемат много време. Костов разкри, че през зимния туристически сезон се наблюдавал рязък спад на престъпността в курортите. 

Една година след убийството на Георги Игнатов в Борисова градина няма развитие по случая, потвърди главният секретар. За съпричастие към престъплението досега са разследвани над 300 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

02.06 2016 в 15:13

Значи
Повече полиция по селата
Засилено полицейско присъствие по масовите мероприятия
Повече спецакции по туристическите комплекси
Засилена полицейска охрана по стратегическите обекти ...

Отде толкова полиция, бе?
Или ще изкарате раздутия административен щат от канцелариите да бачка навън?

А най-вероятно Бъчварова лично ше надене униформата и ше ги оправи всичките ... пф. Аман от общи приказки.