Плакатна война срещу Лозан Панов в деня на Марша за европейско правосъдие

OFFNews 23 май 2017 в 10:33 9299 14

Плакатна война срещу Лозан Панов в деня на Марша за европейско правосъдие

Снимка Адв. Николай Хаджигенов

В деня, в който ще се проведе Марш за европейско правосъдие, София осъмна с контраплакати. В центъра на града са разлепени постери с лика на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Той е изобразен като кукла на конци, а зад него могат да се видят образите на бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, бизнесмените Иво Прокопиев и Огнян Донев, които са и издатели съответно на "Капитал" и "Клуб Z" и собственика на КТБ Цветан Василев.

На плаката пише "Съдията на олигархията". Голяма част от плакатите са разлепени в района на Съдебната палата, където се помещава ВКС.

Лозан Панов заедно с няколко свои колеги във ВСС поиска разследване на случаите със записите "Двете каки" и срещата на Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. Оттогава той е мишена на постоянни нападки, както от мнозинството във ВСС, подкрепящо главния прокурор, така и от медии, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

След като поиска разследване на записите на разговорите между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева, Панов получи СМС от премиера Бойко Борисов с текст: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме". Няколко минути след като Панов оповести смс-а, Борисов се появи на заседанието на ВСС и обвини Панов в политическа атака

Панов и Борисов се срещнаха миналата седмица в Министерски съвет. На срещата председателят на ВКС предложи продължаване на дебата за съдебната реформа с нови промени в Конституцията, но идеята му срещна отпора на правителството в лицето на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева и правосъдния министър Цецка Цачева. Няколко часа по-късно премиерът коментира срещата със шега: "Щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ", след което отново нападна индиректно Панов в политическа атака. Той смята, че когато има междуличностни конфликти между висши магистрати и малки политически партии, които се прилепят като "кърлежи към тях", нищо добро не може да очаква съдебната система.

Маршът в защита на съдебната реформа и срещу модела "ЦУМ гейт" ще се проведе от 18.00 часа в София. Мястото, на което започва събирането на участниците, е пред Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

13

ultra-73

24.05 2017 в 10:12

Към #12: България!

10564

12

ultra-73

24.05 2017 в 10:11

Де да беше само "плакатна", тази война! Войната в българия е много по-всеобхватна и се води буквално пред очите на всички, а тя е най-вече срещу евроатлантическите ценности, към които уж вече страната се е определила!

10952

11

Мойри

23.05 2017 в 18:44

Плакатите са артефактите на паралелната реалност - битието на държавата на мафията. Търсят се празни епруветки, готови да възприемат и носят помията в себе си и сред останалите.

11866

10

кумчо вълчо

23.05 2017 в 12:32

Охo, к'во става тука? Разните платени коментароти пак аз излезли на абразурата да бранят шиши. Зер празник идва, може да вържат за две кебапчета с хлабче. А главичките от агне дадаха ли ви ги след акцията да си направите супа или само кокалите като на кучета да си гризкате :)

Тъжна история е вашата, пичове! Много тъжна!

42249

9

Denis Rizanov

23.05 2017 в 12:03

Тва дет съм "описал" не е на лизан. на онова другото мекеренце е! фамилията му звучи като... абе ганьовска работа. С калпак. И след нея той направи шеметна кариера като съдия, за разлика от съдията на първа инстанция.
:)

12615

8

Francisco Scaramanga

23.05 2017 в 11:59

Не съм казал, че е цвете за мирисане, но ако сравниш описаната от теб негова поразия с тоталната разсипия на държавата/народа, която извършват прасетата на власт... Някак Лозан изглежда човечен. Може и просто да не е имал толкова възможност да бъде вреден, не знам...

А бе ужас!

42249

7

Denis Rizanov

23.05 2017 в 11:57

лизан за 1 седмица даде повече на брой интервюта, отколкото пъти е влизал в съдебна зала на последните 5 години!

„В България мафията си има държава”, каза преди седмица председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Само пропусна да уточни, че заслугата за плачевното състояние на “върховенството на закона” у нас е и негова.

http://ow.ly/37yv30bTl26

42249

5

Denis Rizanov

23.05 2017 в 11:51

100 пъти предпочитам Лозан Панов на какъвто и да е пост, отколкото делян пеевски/бойко/сотир цацаров и тн. още по- долна мърша!

проблема е, че ЗА ЖАЛОСТ между лизан и изброените НЯМА РАЗЛИКА! За мен. Може би само е по-надолу в изпълнителната стълбица от някои от изброените. Само в това има мъ-ъничка разлика. Но по същество всичките т.ч. и лизан са да цитирам екзактно "ДОЛНА МЪРША!"
Там попада и онова гнуслявото, дето оправда на втора инстанция личните приятели на гоце! И това при положение, че на първа инстанция друг съдия им даде 10 години ефективна присъда! Подобна на присъдите на германските съдии към "съдружниците" на оправданите в България гоцеви шутове!