Павлова готова да пусне още 16 км от магистрала „Хемус“

OFFNews 15 август 2016 в 11:29 4033 1

Имаме готовност да обявим избор на изпълнител за още 16,5 километра от магистрала „Хемус” от пътен възел Белокопитово в посока Търговище.

Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В момента се довършва документацията и предстои да бъде обявен търг за тази отсечка. Министерство на регионалното развитие има готовност да обяви избор на изпълнител.

Плановете включват строителството на 16,5 км магистрален път между Белокопитово и село Буховци, изграждането на голям пътен възел и шест виадукта.

Поръчката ще е на инженеринг, тъй като паралелно с изпълнение на проекта ще се извършва и отчуждаване на земите.

Така магистрла „Хемус“ ще може да се строи и от двете страни - от Белокопитово към Търговище, и от София, в участъка между Ябланица и Боаза, за който в момента върви търгът за избор на изпълнител. „Така гарантираме и продължаваме изграждането на тази важна магистрала“, поясни министър Павлова.

Тя добави, че е обсъдено цялото бъдещо трасе на магистралата, като строителството ще се извършва само на утвърдените участъци.

За някои от останалите стари трасета върви процедура за избор на изпълнител за препроектиране. Целта е да се избегнат планинските и сложни като релеф райони, които оскъпяват строителството.

Такъв, например, е участъкът до разклона за Плевен и Ловеч откъм София, който по стария проект предполага строителството на тунели.

Вече върви търгът за 10 –километровия участък на магистрала „Хемус” от страна на Ябланица в посока Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

15.08 2016 в 16:55

Разкошно! С тези темпове има всички шансове до 2116-та двата лъча да се срещнат!