Отровното трио обяви, че ще съди Мецола от ЕНП, тя оттегли поправката, че Божков плаща

OFFNews 07 октомври 2020 в 15:35 23949 7

Комично и абсурдно продължение получи историята около поправките в проекторезолюцията на ЕП за България, внесени от евродепутата от Малта Роберта Мецола. Вчера тя поиска в документа да се запишат подозренията, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков финансира протестите.

Днес обаче от Отровното трио - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян обявиха, че ще я съдят. Това предизвика скорострелна реакция от нейна страна - Мецола оттегли едно от предложенията си за промени в документа - именно свързаното с финанирането на протестите.

През последните часове стотици български граждани подложиха на масирана критика Мецола на профилите й в социалните мрежи.

След като малтийската следовница на Манфред Вебер и Борисов размисли, Отровното трио излезе с позиция по казуса:

Радваме се, че в рамките на 1 час евродепутатът Roberta Metsola от ЕНП направи лесен избор между съдебната зала, в която щяхме да я изпратим и привързаността ѝ към върхушката от ГЕРБ. Тя бе подготвила поправка, в която присъстваше твърдението, че известен магнат плаща за протестите в България. Очевидно съдебната система в ЕС работи по-добре от българската и безрадостната перспектива е накарала г-жа Мецола да преосмисли думите си и да оттегли предложението си. Ние имаме прости мечти свързани с борбата с корупцията и реалната демокрация. В родината на г-жа Мецола финансовото разузнаване разкри поръчителя на убийството на журналистката Дафне Галиция. И ние искаме както свобода на словото, така и работещи инструменти за борба с мафията. Битката за нас продължава ✊????????

проф. Велислав Минеков
адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян

По-късно в Туитър Мецола написа, че никога не е твърдяла, че всички протестиращи в България са платени и че е оттеглила поправката, защото въпросното изменение отваряло възможности за погрешно тълкуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

7

Диди

08.10 2020 в 13:29

Бързо е сметнала, че глобата ще е няколкократно по-голяма от хонорара платен и от каскетмейкърите.

2100

4

гоуемио

08.10 2020 в 09:52

Мааалко ми е нечистоплътно да се хвърля някой на амбразурата на Божков, след думите му, че е готов да извади 10000 души на протеста...
Как се "вадят" хора на протеста също е интересно:))))

20699

3

Новак

08.10 2020 в 07:38

Герберасти-педерасти, нали и вие сте за върховенство на закона? Отива на съд, доказва твърденията си там и всичко е ОК. Но тъй като сте долна пасмина и се занимавате с доноси, манипулации и лъжи, нещо на тази джофра и се спече лай..ото и веднага би отбой.
ЕС в момента защитава корупцията и кражбите. Но и за това ще дойде Видов ден.

3943

2

OtSofia

07.10 2020 в 16:41

Отровното трио си е отровно заплашително, а пък и отровно заплашено. Горката г-жа Мецола. Горките те. Но нейните предложения не престават да съществуват. Много хора са ги вече прочели. Това не е малко. Да не мислите, че прочелите ги не се досещат какво става? А Европейският съюз трябва да защити/защитава своите представители. И те са хора. Така ще започне да се реформира без комплексите за стари (несъмнено демократични) и нови (неустойчиво демократични), съгласно определението на старите. Така ще започнат да се реформират и новите. Защитата трябва да легне в темелите на истинския съюз, към който се стремим.

2900

1

birusa

07.10 2020 в 16:30

Мисля, че всяка поправка, която е без доказателства, а приета от опорките на ГЕРБ трябва да се отнесе към съда.
 
X

Да помогнем на украинските деца!