От минус 2 до 31 градуса ни чакат през април

OFFNews 30 март 2017 в 16:23 5239 0

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 26 и 31 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитирани от БНТ.

Очаква се средната месечна температура през април да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в планинските райони - между 60 и 100 литра на квадратен метър.

В началото на април времето ще бъде предимно слънчево, сутрин ще е хладно, но дневните температури ще се повишават бавно. Около средата на първото десетдневие се очакват по-значителни увеличения на облачността и валежи, както и понижаване на температурите. Повече слънце и затопляне се очакват през последните дни от десетдневието.

През второто десетдневие ще бъде сравнително топло. По-значителна облачност и валежи на повече места се очакват на 11-12 април, около средата и към края на десетдневието. Към края на периода температурите ще са относително по-ниски.

В началото на третото десетдневие има повишена вероятност за валежи, след което се очаква затопляне. През последните дни от април отново има вероятност за развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови