От България до Вулгария: Добре дошли в Слънчев бряг

OFFNews 22 юли 2013 в 11:26 17835 21

Алкохолен туризъм в Слънчев бряг.
Алкохолен туризъм в Слънчев бряг.

Две пияни британски момичета се целуват пред тълпа от похотливи младежи, които вият като глутница вълци. Едната облизва гърдите на другата, предварително намазани с шоколад - изискване в играта за печелене на безплатен коктейл. 

Друга група момичета, които са на първата си самостоятелна ваканция заедно, са изправени пред предизвикателството да "обърнат" няколко големи водки, преди да участват в надпреварата за още безплатен алкохол. Това се случва малко след 17.00 часа, но вече десетки британци могат да бъдат видени изпонатръшкани след хитовите алкохолни партита, които се предлагат в морския курорт Слънчев бряг. 

"Звучи познато. Това обаче не е обичайната история за развратни млади британци в Кавос, Малия, Занте или Магалуф (курорти в Гърция и Испания, бел. ред.), а за новата гореща точка за тълпите туристи на възраст между 18 и 30 години - Слънчев бряг, курорт от бившия комунистически блок в България". Така британският таблоид "Сън" описва алкохолния туризъм в Слънчев бряг, който за поредна година привлича все повече чуждестранни туристи.  

Изданието описва курорта като топ дестинация за холандски, германски, скандинавски и британски младежи, които не пропускат парти сезона. 

"Повечето туристи признават, че идват в курорта заради евтината пиячка - десет шота "Текила" струват десет лева или около 4.40 британски лири, а половин литър бира е най-малко 45 пенса", отбелязва вестникът. 

18-годишният студент Сам Елисън е дошъл на почивка заедно с още петима приятели. Той споделя, че двучасовият тур по баровете в курорта е "парти за мозъка". Студентът споделя още, че за това време е обърнал 20 водки с кола, а в един от баровете видял момче и момиче да правят секс пред екзалтираната тълпа от туристи. 

"Когато приятелите ми чуят колко хубаво е тук, те искат също да дойдат", споделя друг 18-годишен британец. 

Туристите са привлечени от атрактивната цена на алкохолния тур - едва седем британски лири. Резултатът от това са тълпи от пияни младежи, които кръстосват улиците на курортния комплекс, търсейки следващия бар, в който ще погълнат поредния безплатен коктейл. Ужасени родители опитват да скрият гледката от децата си, описва още изданието. 

Друг, 24-годишен британец, разказва за най-приятната си нощ: на една от обиколките по баровете на гърба му се хвърлило момиче от Холандия. Минути по-късно двамата били на плажа, където правили секс. "Тя се различаваше от британските момичета. Настина ми хареса", коментира той. Други мъже дори могат да се похвалят с подобни завоевания всяка вечер. "Бях с германка, австрийка, финландка и украинка. Все още не съм бил с холандка", споделя 27-годишният Антъни Харви от Съндърланд.

Тази година напливът от британски туристи е огромен. "И другите чужденци пият, но не са на нивото на британците. Ние представяме достойно страната си", добавя Антъни.

"Сън" отбелязва още, че престъпността в курорта е висока. Изданието припомня и серията от трагични инциденти със загинали туристи, като случая с 19-годишния Шон Дейвис, който загина, след като падна от балкона на хотела си. Миналата година само за пет месеца е имало 24 смъртни случая с британци, от които три са именно след падане от хотелски балкони.

Вестникът отбелязва, че не е трудно човек да се сдобие с хладно оръжие - на сергиите в курорта 12-инчово мачете може да се купи за две британски лири.

Пред вестника българи споделят, че не разбират защо на британците им е толкова забавно да участват в подобни турове. "Но когато за една седмица алкохолът в България струва малко повече от една подобна нощ у дома, изглежда че младите британци ще продължи да играят на хазарт с живота си", заключава изданието.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!