Опасно студено в 4 области у нас (прогноза)

OFFNews 08 януари 2017 в 08:45 7495 0

Снимка НИМХ

Днес е обявен оранжев код за екстремно ниски температури в 4 области: София, София-област, Перник и Кюстендил, съобщават от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Оранжевият код означава, че хората трябва да бъдат подготвени за това, че ниските температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни, възрастни, деца и бездомници

В цяла България пък е обявен жълт код. Времето ще бъде студено с минимални температури между минус 21 и минус 18 градуса, максималните ще са между минус 13 градуса и минус 10 градуса.

На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър. Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°. Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови