Общинари се учат да управляват

ОFFNews 31 октомври 2016 в 13:40 2296 0

На 30 октомври в столицата се проведе пресконференция за представяне на резултатите от проект на тема: „Добри практики за поддържане на висока управленска култура в прилагане на Европейските стандарти за добро управление в Столична община“.

Доц. д-р Н.Миронова и д-р Вергиния Стоянова - автор на емпиричен модел на управленската култура, използван в проекта, представиха резултатите от дейностите на пресконференция.

Описани са и са популяризирани пет добри практики на местната администрация, един емпиричен модел и два европейски модели за обучение за поддържане на висока управленската култура и компетентност на административните ръководители в Столична община в областта на Европейските стандарти за добро управление.
Изведени са препоръки за формиране и практическото реализиране на политика за налагане на Европейските стандарти за добро управление в районите на Столична община като резултат от дискусия между партньорите на проведена практико-приложна конференция, коментира Миронова.

Тя представи и работата на екип от научни работници, изследователи и експерти, които в продължение на няколко месеца събираха и систематизираха успешни модели за прилагане на Европейските стандарти за добро управление от общински администрации в България и в други европейски държави. Разработката им е част от едноименен проект, изпълняван от Института за политики и развитие, с финансовата подкрепа на Столична община - Програма Европа 2016.

Проектът бе насочен към ръководителите в столичната администрация, пред които бяха представени най-новите изследвания и практики в прилагането на евростандартите за добро управление в публичния сектор. По този начин бе осъществена пряка връзка между ръководителите от практиката с научните работници и изследователи по тази тема, която обичайно не е обект на стандартните обучение на мениджърите в местната администрация.

Практико-приложна конференция на тема „Добри практики за поддържане на висока управленска култура в прилагане на Европейските стандарти за добро управление в Столична община“ бе проведена на 14.10.2016г в рамките на проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови