Над 5000 в подкрепа на мъжа, спасил куче: Милко е герой!

OFFNews 29 март 2016 в 08:07 18442 31

Снимка Фейсбук

Фейсбук се организира за подкрепа на Милко Величков, който спаси куче, завързано за теглича на кола и теглено от стопанина си около 200 метра. 

Над 5000 вече са подписали онлайн петицията "Искаме награда за Милко, опълчил се срещу насилие над куче" (http://www.peticiq.com/141821).

Смятаме, че трябва да бъде свалено обвинението в хулиганство към Милко, а към влачилия кучето не само трябва да бъдат повдигнати обвинения в насилие над животното, но и да бъде съден с максимална присъда за престъплението му!

Искаме награда за достойния за уважение Човек с бързи реакции Милко, който се опълчи срещу насилието над куче, вместо да бъде съден с обвинение по чл.325 от НК (Престъпление против реда и общественото спокойствие -хулиганство).

Нека заедно подкрепим смелостта, решителността и добрината на Милко!

Нека заедно се опълчим на юридическите абсурди!

Замислете се, че всички садисти, които изтезават животни с лекота биха изтезавали и хора! Искаме строго наказание за садиста влачил кучето!

Замислете се, че не всеки от нас би се опълчил срещу садист! Милко е герой!

Нищо, че тези петиции, доколко знаем нямат юридическа стойност и тежест в съда, те са един вид морална подкрепа, пише в петицията. 

Величков: Деца се разпищяха, тогава видях какво става 

„Видях с очите си автомобил, който влачеше кучето през цялата улица. Улицата е достатъчно дълга, кучето беше влачено за теглича на автомобила – има следи, има хора, които го видяха, има и деца, които го видяха”, разказа по Нова тв Милко Величков. 

По думите му децата по улицата се разпищели и тогава той забелязал какво се случва. Решил да стреля във въздуха със законно притежаван газов пистолет, за да спре съседа си.
Същевременно забелязва и такси, което преследва колата с вързаното куче и се опитва да я спре.

„Спря, беше видимо неадекватен”, разказа Милко Величков. Твърди, че именно той подал сигнал на телефон 112. „Съдействах на полицията. А ме обвиниха за дребно хулиганство”, заяви Величков.

„Кой има право да те изважда от колата. Полицията си свърши работата перфектно. Обиден е господинът, защото е задържан”, заяви сестрата на шофьора, влачил кучето си по улицата. „Кучето е много игриво, много тича из улиците. Вързал го е за теглича, за да не тръгне по някой. После му се обажда негов колега и му казва, че има повреда в рейса”, разказва майката на мъжа, който работи в градския транспорт в София. Тогава по думите ѝ шофьорът тръгва и забравя, че кучето е вързано за теглича.

Близките на шофьора изтъкват и факта, че кучето е прегледано и е в добро състояние.

От полицията уточниха вчера за OFFNews, че при тях са подадени два сигнала. Единият е от мъжа, за който се твърди, че е влачил кучето си. Той съобщил, че 41-годишният Милко Величков е стрелял с газов пистолет. Мъжът е задържан за хулиганска проява. Вторият сигнал е подаден от задържания и в момента тече проверка за това дали собственикът на кучето наистина го е вързал за автомобила си и го е влачил. Ако бъде установено нарешуние, той може да бъде подведен под отговорност по чл. 325 б от Наказателния кодекс за причиняване на телена повреда на животно. Наказанието за такова престъпление е затвор до три години или пробация и глоба до 5 хил. лв. (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева. 

Опиталият да спаси кучето пък е застрашен с до две години затвор или с пробация и обществено порицание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!