Мотористи отговориха на Гьокче за "нахлуването" в посолството

OFFNews 05 август 2016 в 13:40 13077 12

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Мотористи отговориха на турския посланик Сюлейман Гьокче относно изказването на дипломата, че рокерите са искали да нахлуят в посолството по време на протестите им в София. 

Припомняме, че Гьокче обвини мотористите в това, че са искали да нахлуят в посолството, като единствено полицията ги спряла. 

"Господин посланик, радваме се, че сте коментирали мирния протест пред посолството на република Турция днес. Радваме се, че сте ни обърнали внимание въпреки опитите за изопачаване на истината, дали от ваша страна, дали от подчинените Ви. А истината е съвсем проста. Ваш поданик, господин посланик, уби двама български граждани и избяга от закона", пишат мотористите в писмо, публикувано в сайта Riders.Live.

С писмото си рокерите искат и да призоват Гьокче "поне да поднесе своите съболезнования". 

Цялото мнение на мотористите с незначителни съкращения: 

Господин посланик, радваме се, че сте коментирали мирния протест пред посолството на република Турция днес. Радваме се, че сте ни обърнали внимание, въпреки опитите за изопачаване на истината, дали от ваша страна, дали от подчинените Ви. А истината е съвсем проста. Ваш поданик, господин посланик, уби двама български граждани и избяга от закона. Не знаехте защо има мотористи пред посолството на република Турция ли? А за убийството знаехте ли ? Надяваме се да сте знаели, ако ли не, то вече разбрахте. За това бяхме там. Да разберете.

Извиняваме се за неудобството, което сме Ви причинили, с шума, който вдигнахме на отсрещния тротоар. За Вас може да е незначителен случай, но за нас двама приятели си заминаха. Не „заминаха“, господин посланик, бяха убити. Бяха убити от Ваш поданик. Все още ли се чудите какво търсим там?

Както Вие сам казахте, тези мотоциклетисти са „пред“ посолството. Пред, господин посланик, а не във. От кога Вие се разпореждате къде и как могат да седят граждани на република България на собствената си територия? Медиите са пълни с кадри от днешните протести пред посолството на република Турция и в тях можете да видите, че никой, по никакъв начин не се е опитвал да нахлуе във вашето посолство. Точно обратното, мотористите седяха на отсрещния тротоар. Фактът, че с тях имаше и полиция не Ви ли говори, че органите на реда са известени? Или трябва Вас лично да помолим за разрешение в собствената си страна? Цял ден медиите тръбят за предстоящи протести пред посолството на република Турция, а Вие не сте разбрали ? Ми явно не Ви интересува обстановката в страната в която сте посланик. Явно за друго сте тук.

И господин посланик, вместо да коментирате кой къде се е събирал, не е ли най-нормално да изразите съболезнования на убитите, ей така, от куртоазия поне? Не е ли също така нормално, щом толкова Ви интересува, та чак коментирате, да поканите представители на същите тези мотористи да Ви обяснят защо са там ? Не се притеснявайте, господин посланик, не сте изпуснали момента, ние утре пак ще бъдем там. И в други ден. И в по-други ден…. Ще имате възможност да се срещнете с представители на мотористите. Ако искате разбира се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12068

11

Илия Петров

05.08 2016 в 14:47

Избал си си най-подходящия никнейм, Мунчо, надявам се и в действителност да си прочел иванвазовото произведение.... но това което се опитваш да коментираш и факта, че слагаш и двете ПТП под един знаменател те прави точно копие на Мунчо ! При ПТП-то с убитите колеги - мотористи, вината е в заспалия и избягал шофьор, а ПТП-то със загиналите румънски граждани-вината е в тях !!!!!!!!! А когато някои неща не са ти ясни, по-добре питай, вместо да се излагаш........

12196

10

Insaf

05.08 2016 в 14:45

Значи след като е заспал , не е виновен така ли. Ми дай тогава ще се направя на заспал и ще те застрелям. Случайно е - не съм виновeн. Тези отпред си търсят правата и са прави. Ти че си платен драскач е ясно - няма как да пишеш тези глупости ако си нормално мислещ българин.

12196

9

Insaf

05.08 2016 в 14:44

munchо, мисля че на хората им дойде до гуша от своеволията в тази страна. Това не е първия и последен случай с ударени или убити българи от преминаващи през страната гастарбайтери, които карат по 24ч без да спят, защото бързат за при "майка си". Виновния е пуснат под домашен арест и е избягал.Това е липса на вина ли!? Да си понесе последствията от действията - умишлени или не.

10352

8

munchо

05.08 2016 в 14:37

И как няма да избяга човекът, като е ясно че няма да получи справедлив процес с тоя натиск върху съда от страна ан тия боклуци отпред.

10352

7

munchо

05.08 2016 в 14:36

Шофьорът е заспал. На всеки може да се случи. Това не е умишлено убийство, та да искат задържане под стража или нещо друго. Нормално е да пуснат човека под домашен арест. Ако не беше турчин нямаше да се чуе нищо за случая.
Същото е като с убитите румънци - просто катастрофа, никой не е направил нещо умишлено. Ама оня шофьор не го преследват като турчина. Ясно е защо.

12134

5

Кумулонимбус

05.08 2016 в 14:30

Пускането на турския шофьор да избяга не е случайно. Не вярвам и протеста на мотористите да е самоорганизиран. Някой създава напрежение в държавата.
 
X

Подкастът на OFFNews