Мъж почина пред „Пирогов“, от болницата чакали линейка да го докара

OFFNews 28 юли 2015 в 21:32 16644 39

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред столичната болница „Пирогов“, като според очевидци от лечебното заведение не са оказали на мъжа навременна помощ.

Мъжът припаднал на спирката, докато чакал. Свидетели на случилото се отишли да извикат медик, но нямало реакция.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре“, коментира един от очевидците пред bTV.

По думите му мъжът бил контактен в рамките на около 30 минути и обяснявал, че му е зле.

„Аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов“, казва очевидецът.

От болницата обясняват, че въпреки че не е в задълженията им, медици от „Пирогов“ са отишли и са оказали помощ на пострадалия, където били посрещнати с думите „малко ви бият“ от гражданите на спирката.

„Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал", подчерта д-р Стоян Сопотенски.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че започва проверка по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!