Мъгла и студ до минус 19, по средата на седмицата сняг

OFFNews 23 януари 2017 в 07:33 8681 0

С мъгла и студ започва тази седмица и през по-голямата част от нея в Западна България ще има намалена видимост.

През деня се очаква мъглата да се вдига и да е предимно слънчево.

Жълт код за ниски температури има в 7 области - Пловдивско, Пазарджишко, Старозагорско, Видинско, Монтанско, Врачанско и Плевенско ще бъде студено с ниски минимални температури - минус 19° - минус 15°. Дневните температури също ще останат отрицателни.

В останалата част на страната минималните температури ще са между минус 7° и минус 12°. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°.

Времето ще е тихо, без вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно, ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури и на въздуха и на морската вода: 2°-4°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите от Източна България. Ще духа слаб, по билата умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Във вторник вечерта ще завали дъжд, който ще премине в сняг. В сряда над по-голямата част от страната ще има превалявания от сняг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови