Лиляна Павлова в борба с тировете - масово карали без вериги

Шумен, Силистра, Добрич и Монтана в бедствено положение

OFFNews 09 януари 2017 в 08:13 6172 3

11 са селата без ток в момента - съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

10 от населените места са в Силистра, а едно - в Шумен.

Лиляна Павлова обясни, че нощта е преминала сравнително спокойно и е имало само един получен сигнал.

Сериозно остава положението в някои от областите, в които освен ниските температури продължават много сериозни навявания - това са Шумен, Силистра, Добрич и Монтана.

В Шуменска област и Силистра екипите днес ще насочат усилия да отворят пътищата. Остава сложна ситуацията в Монтанско. Там главният път към Монтана и от Монтана са затворени, тъй като има големи навявания.

"До обяд ще се постараем да бъде пробит и Ришкият проход. “, посочи министърът в оставка.

Всички останали проходи са отворени за движение, като на Хаинбоаз има ограничение за тежкотоварните автомобили.

В момента е започнал снеговалеж на Прохода на републиката и тежкотоварните автомобили трябва да се движат с вериги. За изминалата нощ са станали 4 пътнотранспортни произшествия.

"Основното нарушение е, че не се спазват ограниченията на скоростта и дистанцията. Най-масовото нарушение е отказът на шофьорите да слагат вериги, като много ТИР-ове упорствали и не искат да слагат вериги", обясни министър Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

2

Nibble

09.01 2017 в 11:40

Ааааааа ..... най-накрая разбрах, че освен Орешарски и Станишев "виновни" за снега са тираджиите. Те понеже са тръгнали на ски по високите "планини зелени".... с камионите.... са "предизвикали" БЕТСТВИЕТО..... Ясно!!!! Иначе пътищата щяха да бъдат като в Дубай - обсолютно сухи.....благодарение на АПИ. Забравих ... и на ВОЖДА.