Лекарски протести в три града, Андреева потушава бунта на спешна среща

OFFNews 02 юни 2014 в 12:26 5358 9

Здравната министърка Таня Андреева свика спешна среща с протестиращите лекари в Министерството на здравеопазването. Тя започна в 13 ч. 

Към 13 ч. пред МЗ вече имаше протестиращи лекари, които очакваха техни представители да бъдат поканени на разговори в сградата.

На срещата с министърката влязоха 4-5 представители на лекарите, тя се провежда при закрити врата. Пред МЗ останаха да чакат 50-ина души. Отпред има и една линейка. Охраняват ги 4-има полицаи.

Протестът избухна след уволнението на директора на Спешна помощ - София д-р Георги Гелев и заместника му д-р Ангел Ангелов. Те бяха отстранени след смъртта на млада жена в София, при която линейката не успяла да стигне навреме, а пристигналият екип се оказал без дефибрилатор. Лекарите са категорични, че основният проблем зад липсата на достатъчно екипи е ниското заплащане и високите нива на стреса.

Лекари от Пловдив и Сливен подкрепиха столичните си колеги.

Спешните лекари в Пловдив и областта работят с лентички "Протест" на реверите си.

Протестът е символичен.

Лекарите от Спешна помощ в Сливен са направили подписка в подкрепа на исканията на колегите им от София за по–високо заплащане и за по–добри условия на труд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!