Кой живее във ведомствените жилища във Варна (пълен списък)

OFFNews 12 май 2017 в 11:11 11807 2

Общинската администрация на Варна публикува пълния списък на наемателите на ведомствени жилища в града.

Това стана след широкия обществен отзвук около заместник-кмета Пейчо Пейчев, който се оказа, че обитава просторен общински апартамент срещу символичен наем от 86 лева. В документа обаче липсва размерът на наемите.

Списъкът (публикуваме го най-долу) включва 43 жилища, над половината от които заети от служители на администрацията. Сред настанените обаче има и прокурори, полицаи, шефове на болнични клиники, служители на културни институции (театри), училищни директори и др. Принципно, на такова жилище имат право хора, чиято работа е важна за функционирането на общинската администрация и които нямат друго жилище на територията на Варна. Ясен критерий за подбора на наемателите липсва.

Пред OFFNews от общината обясниха, че това е един от трите съществуващи жилищни фонда. Отделно от него съществува фонд за настаняване на крайно нуждаещи се, както и фонд "Наематели" с 1302 жилища. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

2

mendi

12.05 2017 в 11:24

Защо подяволите, трябва да се дават жилища на богоизбраните? Ако се вдигна и отида на майната си съм на свободен наем дето си го плащам от джоба?!?! Защо на депутати и общинари трябва да им се дават жилища със смешен наем, при положениче че същите полуават доста прилични доходи??? Не говоря само за Варна, на всякъде е така!!!

10538

1

Black Hex

12.05 2017 в 11:20

От Община Варна обясняват защо дават ведомствени жилища на общински служители като крайно нуждаещи се.

https://goo.gl/i1nWdb