Кандидат-студенти пишат на тема „Никой не е съдник на своето дело"

OFFNews 02 април 2017 в 10:08 10019 0

Кандидат-студенти пишат на тема „Никой не е съдник на своето дело

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започна изпитът по български език и литература. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1 443.

Алпай Мустафов от Търговище изтегли вариант № 3 на теста, по който ще пишат кандидат-студентите и темата на есето: „Никой не е съдник на своето дело" (латинска сентенция).

„Както винаги казваме, тук защитавате не само своите знания, но и труда на своите учители и грижата на своите родители". Тя им пожела да работят успешно, за да могат наесен да бъдат студенти на Софийския университет, каза заместник-ректорът Ренета Божанкова.

Председател на изпитната комисия е проф. Гергана Дачева, заместник-декан на Факултета по славянски филологии.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалност „Право", а с изпит по български език и литература и изпит по английски, френски, немски или испански език – специалност „Европеистика".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови