Инвеститорите на Алепу: Строежът е законен, ще представим проекта след проверката на прокуратурата

OFFNews 10 юни 2020 в 16:42 3530 0

Инвеститорите на курортното селище "Алепу вилидж" край Созопол обявиха, че строежът е законен и приветстват инициативата на институциите да извършат проверка. След края на проверката проектът ще бъде публично представен.

Това стана ясно от разпространена до медиите позиция на дружествата "Алепу вилидж" и "ГБС Турс".

Публикуваме я в пълния ѝ вариант:

Във връзка с разразилите се дискусии относно строителството в местността „Алепу“, от името на собственика на имота „Алепу Вилидж„ и от името на носителя на правото за строеж „ГБС Турс” сме длъжни да заявим, че:

Изпълнените към момента дейности по проект „Алепу Вилидж“ с разрешение за строеж, са само и единствено в рамките на първи етап от одобрения инвестиционен проект, а именно укрепително съоръжение. Същите отговарят напълно на действащата към момента нормативна уредба.

В тази връзка, приветстваме публично инициативата съответните държавни институции да извършват проверка относно законността на строежа, като от наша страна оказваме пълно съдействие на контролните органи.

С настоящето писмо заявяваме и нашата готовност публично да представим проекта, след приключването на започналата проверка от Върховната административна прокуратура и да отговорим на всички поставени въпроси.

Снимки на мащабен строеж, който се оказа укрепително съоръжение за свлачище, бяха разпространени в медиите и социалните мрежи и предизвикаха бурен обществен дебат. Съоръжението е подпора, върху която ще бъде изграден курортен комплекс край Алепу, на известния Шофьорски плаж от филма "Оркестър без име". Собственик на имота е "Алепу вилидж" ЕАД, а "ГБС Турс" АД има отстъпено право на строеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови