Интензивен трафик в посока София, километрични опашки край Симитли (обновена)

OFFNews 17 април 2017 в 16:23 7342 1

Снимка Архив

За изключително натоварен трафик с километрични опашки в района на пътен възел „Симитли“, където се събира цялото движение от главен път Е-79 София – Кулата и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делев, съобщават от Областното пътно управление-Благоевград, цитирани от агенция "Фокус".

В този участък задръстванията са очаквани, тъй като се получава голямо струпване на автомобили от Гърция, от селата около Симитли, както и от Разлог и Банско.

Трафикът по автомагистрала „Струма“ също е интензивен, но засега няма колони. Натоварено е и движението в района на Кресненското дефиле. 

Междувременно от агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че е възстановено движението по магистрала "Хемус" край Жерково в посока София, което бе временно спряно заради инцидент. Движението по "Хемус" на влизане в София е натоварено. За кратко следобед бе натоварен и трафикът по АМ "Тракия" край Ихтиман в посока Вакарел, допълва "Фокус".

Нормална е обстановката по гранично-контролните пунктове с Гърция. Няма струпване на автомобили, движението на преминаващите моторни превозни средства е без затруднения, съобщават от ГД „Гранична полиция”.

Трима са пострадали при катастрофа на изхода на Калофер, в посока Казанлък. Инцидентът е станал около 15.00 часа. Пострадалите са транспортирани в болница. 

Затруднено е движението по главния път София - Варна край село Български извор, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч, цитирани от БНТ.

В посока София още от Сопот са се образували колони с автомобили, които се движат, но бавно.

Очаква се пикът на трафика на входовете да столицата да е между 15 и 19 часа днес.

От 14.00 до 20.00 часа днес е в сила забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистралите и част от републиканската пътна мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови