И музикантите поискаха оставка: Хиляди изпълниха Орлов мост на протестния концерт

"Контрол", "Уикеда", "Сленг", проф. Евгений Дайнов и други пеят на събитието

OFFNews 27 септември 2020 в 17:45 13115 0

Хиляди хора вече са на столичния Орлов мост, където започна протестен концерт под наслов "Бъдеще за младите, бъдеще за България", който започна в 16 ч днес.

В началото хората бяха малко, но броят им непрекъснато се увеличаваше. След 19 часа на мястото на палатковия Орловград вече имаше хиляди хора.

Множеството и музикантите скандират "Оставка". Те призовават за масово участие в четвъртото Велико народно въстание на 3 октомври, както и за участие в протеста пред редакцията на жълто-кафявия официоз на правителството на Бойко Борисов идния вторник.

Настроението е приповдигнато, а още не на сцената не са излезли Уикеда и Контрол.

Минути преди 21 часа на сцената излязоха Контрол и публиката подивя. На Орлов мост в момента има истински хипарски купон.

Когато изпяха хита "Най-щастливия ден" стана горещо.

Вместо "И ето идва най-щастливия ден, когато ти ще си далече от мен" пред множеството прозвуча "И ето идва най-щастливия ден, когато Борисов ще е далече от мен". После рефренът се повтори с имената на главния прокурор Гешев и лидера на ВМРО Каракачанов.

След "Контрол" за радост на публиката на сцената излезе и култовата група "Ревю".

Движението в посока центъра е пренасочено през кръстовището на "Румънското посолство".

Днес е 81-ият ден на неспирни протести с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

В района има засилено полицейското присъствие.

Според организаторите концертът ще събере част от "цвета на България" - културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели. Целта на събитието е - на едно място и в един ден да се покажат мащабът и готовността хората да отстояват демократичните ценности.

Сред участниците са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", проф. Евгений Дайнов и други, а посланията, които ще се отправят, са за плурализъм, свобода, солидарност и гражданско общество.

На сцената се качи и собственикът на веригата Хиполенд Мариан Колев, чийто бизнес бе ударен от правителствените институции само заради това, че служителите му протестират срещу властта. Колев окуражи хората да продължат да са непримирими до оставката на кабинета и главния прокурор.

По план концертът ще продължи до 22 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови