Хотелиери на протест в Банско срещу такса за паркинг

OFFNews 05 март 2017 в 13:01 6482 4

Десетки хотелиери от Банско излязоха на протест пред начална станция на кабинковия лифт заради въведената такса за вход за ползване на паркинга. Според протестиращите тя е несправедлива и затруднява туристите. 

"Ние правим рекламите, ние докарваме туристите и накрая ни отразяха свободния достъп до паркинга на начална станция. Това не е нормално. До сега с концесионера "Юлен" бяхме партньори, от сега нататък ставаме врагове”, възмущаваха се протестиращите. Те заплашиха, че ще пренасочват туристите към други курорти като Пампорово, Боровец, дори и към курорти в чужбина, съобщи Дарик.

Исканията на недоволните са да отпадне таксата за вход, която е 12 лева за всяко влизане в паркинга и да се възвърне 15-минутния безплатен достъп за микробуси, извозващи туристи от хотелите до началната станция на кабината. Те настояват и за съвместна среща между представители на туристическия бизнес, на фирмата концесионер и местната власт в курортния град.

Маркетинг- директорът на „ Юлен” АД Иван Обрейков обясни, че с тази промяна на правилата е пресечена незаконната дейност на паркинга, а хотелиерите и превозвачите, които желаят да ползват паркинга да сключат договор, като заплатят такса от 200 лева до края на сезона. Това е по 5 лева на ден за неограничен брой влизания на бус.

"Няма безплатен обяд”, бяха думите на Обрейков към протестиращите. „Искате да си плащаме и въздуха, който дишаме ли”, пък бе коментарът на един от недоволните хотелиери. „Не може да плащаме 200 лева на края на сезона, защото през март ние сваляме цените, за да може да привлечем повече туристи, а с това заплащане разходите ни се увеличават и още повече, че ние нямаме престой на паркинга, а само оставяме туристите и си тръгваме”, категорични бяха протестиращите и допълниха, че за големите хотели този разход може да не е проблем, но за по-малките обекти това заплащане е абсурдно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

4

Buriata

06.03 2017 в 14:30

samael Може ли да ми кажеш, къде точно е сякъл концесионерът Юлен? Тези, които изсичаха горите и зелените площи са именно хотелиерите в Банско, за да си построят грамаданските хотели. Юлен са концесионери на ски зоната и не развиват хотелска дейност. Така че доста манипулативни и неточни изказвания правиш. Тук трябва да пишеш реално в защита на Юлен, а не да подкрепяш хотелиерите, които са ти изливат бетона в Банско.

12392

3

мгергов

06.03 2017 в 13:25

Това малко е като ние да протестираме, че трябва да плащаме за паркинг май, а?