Георги Лозанов дава оставка, ако кризата в радиото не свърши до месец

OFFNews 29 май 2015 в 15:15 8502 5

Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов се закани, че ще подаде оставка, ако кризата в БНР не се реши до месец. 

СЕМ не може по закон да прекрати договора за управление на генералния директор на БНР Радослав Янкулов.

Радиото е влязло в една ситуация и се очаква тази ситуация магически да се реши от петте души, които стоим тук. А тези, които стоят – 1500 души в Радиото, стоят неотстъпчиво гръб в гръб и това е единственото, което са готови да направят в момента за Българското национално радио. Мисля, че това е изключително непродуктивен подход, още повече, че ние нямаме инструмент, с който в тази ситуация да извършим някакъв радикален ход, заяви Лозанов, цитиран от БНР. 

Той предложи СЕМ да поръча социологическо проучване, от което да стане ясно какво мисли обществото за случващото се в националната медия.

Против проучването се обяви Мария Стоянова: Българското национално радио 26 години след реформите прилича на динозавър. Това е система, която изобщо не е реформирана през годините. На нас ни трябва едно малко мобилно модерно радио с няколко програми, които да служат наистина за информацията на това общество.

Стоянова призова ръководството на БНР да се оттегли. 

Оставката на Радослав Янкулов и ръководството на БНР искат протестиращи журналисти, недоволството избухна по повод намаляване на хонорарите им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови