Ген. Шивиков: Погнаха ме, защото съм неудобен

OFFNews 18 септември 2015 в 18:38 2842 3

Явно съм неудобен и затова са тези обвинения срещу мен. Това заяви генерал Димитър Шивиков пред bTV по повод повдигнатите му над десет обвинения за за присвояване и за злоупотреба със служебно положение.

Командирът на Стрямската бригада в Карлово е обвиняем за злоупотреба със служебно положение, включително защото пратил четирима войници да му ремонтират жилището, за присвояване на вещи по време на мисия в Афганистан и др.

Заради това беше отнет допускът му до класифицирана информация.

Поне някои от тези обвинения са след анонимни сигнали срещу мен. Някой си е събирал в папка с години и е чакал удобен момент, коментира генерал Шивиков.

По думите му причината вероятно е, че е бил конкуренция на някого или някой се е почувствал заплашен от него, вероятно за заемане на по-висок пост.

Шивиков отрече обвиненията срещу него да са верни.

Не съм карал войници да правят ремонт у нас. Това бяха мои приятели, а единият ми е роднина. Те сами предложиха да помогнат в свободното си време, подчерта генерал Шивиков и допълни, че никой не е възразил.

За обвинението за присвояване на вещи по време на мисия в Афганистан ген. Димитър Шивиков коментира, че става въпрос за одеяла, останали от мисията в Афганистан, за които било решено да се дарят на три домове за деца. След проверка обаче те били изпратени обратно в Афганистан.

По повод кандидатурата си за кмет на Карлово Шивиков подчерта, че е отдаден на това да служи – на службата и на сънародниците си, а за кандидатурата си е получил подкрепата на своите колеги и съграждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!