Фондация „Помощ за благотворителността в България“ с ново име

OFFNews 22 юни 2016 в 15:52 5835 1

Фондация „Помощ за благотворителността в България“ отпразнува 20 години от създаването си и обяви, че ще продължи да работи под ново име - BCause: в помощ на благотворителността.

Една от най-дълголетните и влиятелни организации, новатор в благотворителната сфера, отчете, че е набрала над 17.5 млн. лв. дарения за български каузи.

„Поставяме си за цел BCause да набере нови 10 милиона лева до 2020 г. и да ги инвестира в устойчиви инициативи. Следващите 10 години приоритетно ще развиваме програмите за социално предприемачество и дългосрочни дарителски инициативи, които генерират обновяем ресурс за социалните и екологични проекти. С BCause продължаваме работата на всички фондове, дарителски инструменти и дългосрочни програми на ФПББ. Все така ще подкрепяме обществено значимите каузи и хората, които движат България напред. Чрез своите членства в глобални и европейски мрежи, BCause ще носи нови ползи за българските благотворителни каузи” , заяви изпълнителният директор Елица Баракова.

„През 1996 г. прохождахме - времената бяха за хуманитарни програми за болници и дарения на кисели млека. На цялото нямане в държавата фондацията предизвикваше новопокълналите нестопански организации да са отговорни, ефикасни и да вярват в себе си, за да получат и доверието на дарителите. През тези 20 години градихме инфраструктурата на дарителството в България – дарителство по ведомост, маркетинг с кауза, дарителски SMS, онлайн даряване. Преведохме на български понятието корпоративна социална отговорност, ФПББ стана близък съветник на бизнеса в неговите социално отговорни програми”, каза още Елица Баракова.

Поздравления по повод рождения ден отправи и кметът на София Йорданка Фандъкова. 

„Искам да ви поздравя най-сърдечно с тази 20-годишнина и да ви пожелая така неусетно, ползотворно и успешно да преминават следващите години, защото всички имаме нужда от вас, от вашата дейност. Искам лично да ви благодаря за помощта, която Столичната община и Асоциация за развитие на София получиха от вас и се надявам да продължим да работим. За всички ще кажа, че Фондация „Помощ за благотворителността в България“ помогна при създаването на иновационния фонд към Асоциация за развитие на София“, посочи Фандъкова.

Специален гост на тържеството по повод годишнината беше Джон Лоу – изпълнителен директор на британската организация CAF, една от организациите, основали ФПББ.

“BCause e чудесна история за една успешна организация. Ние от CAF-Великобритания инвестираме в развитието на дарителската култура по целия свят. За нас е радост, че колегите ни в България са създали силна, устойчива организация, която ще продължи да подкрепя усилията на хората и желанието им да даряват още дълги години.
Развитието на гражданското общество в последните години е наистна впечатляващо, затова сме щастливи да празнуваме заедно постиженията на фондацията с 20-годишна история. Уверени сме, че успехът ще ви съпътства и през следващите 20 и повече години! Ще продължим да работим заедно за развитие на дарителството по целия свят, въпреки всички икономически промени и предизвикателства. Както винаги, за нас ще е удоволствие да работим заедно с близките си приятели от BCause – неразделна част от семейството на CAF организациите по света”, каза Лоу. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12614

1

rosko1306

22.06 2016 в 18:27

На екипа на фондацията най-напред - честита годишнина! Признавам си, 20 години си кълча езика при произнасяне на вашето име, BCause е просто супер! Още веднъж - живи и здрави да сте всички и да продължавате с добрините :-)
 
X

Подкастът на OFFNews