Фондът за деца заработи без интернет и без служители след арестите

OFFNews 21 април 2016 в 18:48 3481 1

Снимка БГНЕС

Проф. Владимир Пилософ

Фондът за лечение на деца проведе първото си заседание след ареста на досегашния директор Павел Александров и назначаването на новия - проф. Владимир Пилософ. 

Новият директор обясни, че има сериозни затруднения в работата си - разполага с трима души персонал и няма интернет. Следствените органи са заключили и помещенията, които използва Фондът. 

На днешното заседание са разгледани документите на 15 деца, като те са одобрени за лечение. За следващата седмица са останали за разглеждане още толкова. 

Разгледани са приоритетните случаи на деца, които се нуждаят от лечение в по-кратки и близки срокове.

„Ще направим всичко възможно децата, които имат нужда от лечение, да отидат където трябва”, посочи Пилософ. 

Не мога да коментирам нищо за бившия шеф на Фонда и за хората, които работят в него, подчерта Пилософ.

Докато течеше първото заседание на Фонда с новия директор, пред Центъра за обществено здраве, където се помещава Фондът за лечение на деца, около 30 майки на болни деца излязоха на протест. 

Сред тях беше и майката на бебето Дилян, което има тумор на гръбначния стълб и лечението му беше забавено заради бюрокрацията във Фонда.

Директорът обясни, че още преди смяната на ръководството е взето положително решение за лечение на детето в Тюбинген, Германия.

Преди оперативното лечение обаче детето първо трябва да премине два курса химиотерапия, за да намалее туморът и да се намали риска при операцията. На детето обаче е направен само един курс химиотерапия. 

Вторият е трябвало да започне в понеделник, но това не се е случило. 

Тъй като операцията е сложна, в нея трябва да вземат участие няколко хирурзи и в момента в клиниката няма достатъчно лекари, които да я извършат, затова се налага отлагане на операцията, за да се събере екип. 

Родителите на болни деца поставиха въпроса за необходимостта от промени в процедурите, за да се намали времето за изчакване на експертните становища. 

И двете страни се съгласиха, че е необходима по-добра комуникация между родителите, експертите и Фонда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12597

1

petrof

21.04 2016 в 21:27

https://www.facebook.com/mira.manolovaa/posts/10206339294345378
http://www.bnews.bg/article/207388
Интересни данни излизат в мрежата за новия директор.
"....Арестували шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина и моментално на негово място е назначен д-р Владимир Пилософ. И понеже нещо не ми е симетрично, направих справка в интернет:

Д-р Пилософ е 71 - годишен, но още на 20 става агент доносник на ДС и такъв си остава до 1990 г... Някъде тогава английски хирург създава у нас фондация за детска кардиохирургия и поверява управлението на директора на Националния сърдечносъдов център - д-р Пилософ. Скоро след това докторът учредява на името на фондацията частен медицински център и го разполага в държавния, но после го прехвърля на свое име и в това няма никакъв конфликт на интереси…По едно време министър Гайдарски уволнява д-р Пилософ като директор на споменатия Национален сърдечносъдов център, в резултат на което изчезва и частният медицински център…"