Елена Поптодорова проговори през сълзи и гняв: Бях разчленена и изгорена (видео)

offnews 12 март 2017 в 20:03 34351 26

Гневно и през сълзи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова проговори на живо пред Нова телевизия за инцидента на летището във Варшава, но заветният крем, който тя случайно прибрала със себе си, не беше основна тема на разговора. Дипломатът бясно отговори на всяка лъжа по неин адрес и нарече манипулаторите "нещастни писачи".

"Това е едно от най-трудните ми появявания в национален ефир. За да съм тук при вас трябваше да събирам парче по парче", започна Тодорова.

Тя определи написаното и казаното по неин адрес като "термоядрена бомба" и се сравни с чай, върху който е пусната вряла вода, а пликчето се е разпаднало.

Поптодорова каза, че случилото се към нея е несправедливо, но "няма нищо случайно".

Тя отново повтори разказа си как е станал инцидентът. Докато е имала в ръцете си много неща, един от трите ѝ телефона звъннал, а заветният крем неволно останал при нея.

Тя го върнала непокътнат и неотворен на магазина, от който го взела.

"Недоумявам тази лъстива жестокост, в която се повтарят лъжливите факти. Заплащам ли цена за това? Огромна", каза Поптодорова.

Темата за взетия крем премина в ярост към тези, които се опитват да манипулират истината.

Поптодорова изрази огромно недоумение от факта, че този 50-грамов крем е тема на разговор, докато някой "крие истината за това къде са 10 млрд. долара сиви пари".

Поптодорова говори и за фалшивите новини, които заляха ефира след инцидента.

"620 материала бяха публикувани, 40% от тях с откровени лъжи", каза Поптодорова, докато в ръцете си държеше кърпичка за сълзите и лист с лъжите срещу нея.

"Огромна манипулация" и "активно мероприятие с анонимни източници" - така тя описа цялата ситуация.

"Едно нещо няма да простя и това е злоупотребата със смъртта на моето дете. Тези нещастни писачи дори не си направиха малкия труд. Ясминка си отиде не на 4 години, а на 2 годинки и 8 месеца. Тя падна не от 6-ия етаж, а от 12-ия етаж. Апартаментът не е до НДК, а Младост. Щом можеш да пишеш така за смъртта на едно дете, ти можеш и да убиеш човек", каза през сълзи Поптодорова.

"Била съм в кипяща вода и съм излизала. И сега ще изляза. 6 месеца в обедната ми почивка пред външно министерство ме чакаше моето семейство, за да ходим на гробища с надеждата тя да излезе и да я видим отново. Не можех да гледам малки момиченца на нейната възраст"

Поптодорова не назова имена на хората, които може да стоят зад шума около крема и Варшава.

Тя отговори и на въпросите за политическите предложения, които скоро е получавала.

"Предлагаха ми да бъда кандидат за президент, също и служебен министър-председател. За позицията на еврокомисар само разбрах, че се е въртяло и моето име", каза тя.

Края на интервюто Поптодорова ползва, за да благодари на хората, били до нея. Тя изказа признателност на Ивайло Калфин, Соломон Паси, Асен Агов, адв. Цветан Цветанов, Николай Слатински, Кирил Маричков и др.

"Ако има някой, който ме преведе през тази драма, това е сина ми, който ми каза "Мамо, лоши неща се случват и на добрите хора", завърши Поптодорова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9010

26

Бат Бойку

05.04 2017 в 14:34

Пенсия ще видите през крив макарон щото ще са фалирали всички пенсионни фондове (в същност фалирали разбирай ограбени от бойко и сие).. вии продължавате да четете глупости и да са чудите как ще си платите тока. Кремове, дипломати, посолства и
простотии... Въпросната дама от интервюто не я познавам и не ме вълнува нейния живот. Вълнува ме единствено съдържанието на джоба.. а той е празен.. от много години.. и не виждам начин да се напълни... поне докато съм в милата ни родина. Бях зад граница и с очите си видях как хората пътуват през океана така както вие отивате до центъра на село... щото могат да си го позволят. Бъдете здрави... четете вестниците и вярвайте на ония от горе дето ви управляват.. и ще живеете добре.. ама някой друг път, не сега...

9010

25

Бат Бойку

05.04 2017 в 14:31

Аве хорица... що за глупости продължавате да драскате в тез безмислени форуми след като утре (визирам след няколко години) дори и вашите деца ще ви псуват че се хващате на елементарни
манипулации.. Аве стига с тоз крем ве еййййй... Отворете си малко очите и седнете у вас сами и малко са замислете върху тва кво става в мижавата държавичка България.. Слепи ли сте или тъпи че банда крадци дет не са нищо повече от вас с всеки изминат ден все повече ви навеждат празните глави и все повече ви заголват и без туй голите задници... След 2 години ще станат 30 годините в които някви малоумници ви дрънкат едно и също докато изнасят милиарди долари и трупат състояние дето ваште пилешки мозъци не могат дори да си представят.. Живеем в най-бедната държава в Европа и всеки изминал ден калта залива всички и всичко... Ся ви дигат парното (за 38и път).. утре ще ви дигнат тока (за 54и път).. вдруги ден-пътния данък и след 10 години ше се возите на каручки.

9020

24

Анна Елчинова

20.03 2017 в 11:03

Веднъж, докато плащах на касата, забелязах, че детето ми излиза от магазина с кутия бонбони в ръце. Притесних се ужасно, разбира се, грабнах кутията и се върнах на касата с молба да я таксуват. Какво друго може да направи човек при такива обстоятелства? Хората на опашката се засмяха, а касиерката така ме изгледа, сякаш бях обрала магазина.Е, само заради този поглед си струваше да вдигна страшен скандал и да я обвиня във всички смъртни грехове, но предпочетох да подмина случая без внимание. Оттогава пазарувах с детето само докато го държах за ръчичка.Но, 1)простащината и мнителността на обслужващия персонал са абсолютно непростими, 2)непростими са и спекулациите на журналистите в търсене на евтина сензацийка, а и 3)пресилената емоционалност и дори агресивност на "дипломата" по време на интервюто създават впечатление за преиграване, подозрение в чутовна параноична "конспирация" срещу нея и 4)все пак тя е от времето на Тато, когато на видните комунисти всичко им беше позволено.

12033

23

един там

13.03 2017 в 14:54

Проблема не е в грамажа, а в кражбата на крема! Другото е фарс! КОМПАРТИЕН ЛАУРЕАТ На Димитовска награда,фъкт!

14469

22

случайно прочетох

13.03 2017 в 14:54

Гледах интервюто, ако може така да се нарече истеричният монолог на Поптодорова.
Не мога да повярвам, че е била дипломат!
Не трябваше да го излъчват или трябваш да е със заглавие:“Личната драма на една застаряваща крадла“

11398

21

Badblood

13.03 2017 в 08:52

Оскар! Оскаааар! Дайте и Оскар, бееее!

12256

20

Stamboloff

13.03 2017 в 08:20

Прочетох коментарите. Искрено се надявам да са "прочистени" от обратната гледна точка.
Толкова злоба и агресия към един разбит човек. Срам ме е, че съм тук.



11738

18

KumaLisa

13.03 2017 в 03:32

Не я извинявайте с това, че май е клептоманка. Не е било един крем, а "няколко неща", Тя самата така каза отначало, че е "върнала нещата". Тя не е клептоманка. Тя е КРАДЛА.

12450

17

Alicante

13.03 2017 в 01:01

Вместо да замаже гафа - го размаза :)