Елена Поптодорова: Замесена бях в дезинформационен скандал

OFFNews 06 март 2017 в 15:53 14246 18

Снимка Нова тв

Елена Поптодорова

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова изпрати от Варшава специално обръщение до българските медии по повод инцидента на летището в полската столица.

В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена, коментира тя.

На 27 февруари Поптодорова бе задържана на летището във Варшава след като камерите в безмитен магазин я уловили да взема крем без да го заплати.

В писмото си до медиите бившият дипломат обяснява в детайли своята гледна точка за случилото се.

"Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90-годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин. Три дни по-късно при моето обратно кацане във Варшава, възстанових стоката, както и платих дължима за деянието си глоба. Полските летищни власти са знаели моята самоличност часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни. При завръщането ми те изрично поискаха от мен да се легитимирам с дипломатическия си паспорт.

Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел.

Тя е категорична, че ще съди всеки, който прекрачва границите на етиката и разпространява лъжи за нея и семейството й.

На финала на писмото си Поптодорова заявява, че през 40-годишната си кариера е работила за авторитета и достойнството на България. "Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас."

Тя ще даде интервюта и за българските медии при връщането си у нас, става ясно още от изявлението.

Междувременно служител в безмитния магазин на варшавското летище разказа пред в. "Монитор", че липсата на козметичния продукт излязла наяве при всекидневната инвентаризация. Екипът прегледал записите на камерите и чрез шенгенската система за разпознаване установил коя е пътничката. Когато три дни по-късно Поптодорова отново кацнала във Варшава с полет от София, при проверка на самоличността граничният полицай установил, че по лицето работи полската полиция. Уведомил комисариата на МВР на летището, дошли двама полицаи и поканили Поптодорова на разговор, където я уличили в извършването на кражба. Тя платила глоба, след като се признала за виновна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

17

ELPIDA

06.03 2017 в 21:33

Ииихаха, едва ли не ако бях съвременен Реймънд Чандлър
щях да й повярвам...
Тойзи път наистина ни взеха за бунадясали мисирки !

10538

13

Black Hex

06.03 2017 в 18:05

Има една поговорка: който лъже, той и краде.

Няма да правим коалиция с герб! Няма!
И направиха.
И обявиха, че това било само "предизборно говорене".
И обявиха нагло, че било "ТРИК"
И влязоха в правителството.
И седяха там едни година, други по-малко, а имаше и такива, които стояха до края!
И крадоха. Крадоха яко, бяха толкова добри в кражбите, че буквално крадяха и от себе си.
И Господ ги наказа.
И ги прокле загдето така нагло излъгаха народа си и ги раздели на малки и злобни дружинки, биещи се почежду си.
И се разцепиха те. Едни тръгнаха с обърканите от Содом, други с тези от Гомор. Трети поеха да набират строители за нова измамна кула от всички партии. А по-безидейните заложиха отново на "трикове".
И прав беше онзи заблуден човечец - по кражбите ще ги познаете! Психодесните.

11751

11

Big Smile

06.03 2017 в 17:03

Има една поговорка: който лъже, той и краде. Помнете за нея като гласувате за обещания, които знаете, че няма как да бъдат изпълнени!

11751

10

Big Smile

06.03 2017 в 17:01

Нищо учудващо - тези хора са свикнали само да вземат, и то - безнаказано. Ако това се беше случило на летище София - щеше ли да има такива последствия?

29585

9

Izalina

06.03 2017 в 16:45

Тази 'блестяща' кариера тъкмо приключва пред очите ни.
Слава Богу!