Доктор към президента: Защо за НСО се дават милиони, а за психоболните пари няма

OFFNews 27 април 2017 в 07:47 8389 3

Доктор към президента: Защо за НСО се дават милиони, а за психоболните пари няма

Снимка Нова тв

Защо се отделят милиони за охраната на политици, които отдавна не са в активната политика, а за грижата за психоболните у нас не се мисли. Този въпрос отправя в открито писмо до президента Румен Радев директорката на Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски" - Нови Искър (Курило) Цветеслава Гълъбова. 

Причината за реакцията ѝ бил пост във фейсбук, в който като приоритети в държавното управление, наред със здравеопазването и борбата битовата престъпност е и охраната на политици. Д-р Гълъбова от години опитвала да осигури средства за саниране на болницата, която е построена през 1949 година, но средства постоянно не се намират. 

"Обръщам се към Вас с въпрос защо и най-вече до кога ще бъдат държавно охранявани /доколкото НСО е служба към Вас/ лицата Делян Пеевски, Ахмед Доган и Цветан Цветанов. Питането ми е в качеството ми на съвестен данъкоплатец, който се интересува как се харчат неговите пари. В същото това качество, но и като директор на държавна болница пък питам защо не се отпускат нужните за лечебното заведение 315 хиляди лева за подобряване енергийната ефективност на сградите, където се лекуват ПСИХИЧНО БОЛНИ!", пита в писмото си директорката.

По обясненията ѝ от Министерството на здравеопазването отговорили, че ще се "търсят пари по някакви проекти". За това тя пита защо нейните болни, "които не са в дъното на таблицата, ами са извън всякакви таблици, се търсят пари по "някакви проекти", а за "безценните животи" на посочените политици и "други подобни", се отделят милиони годишно.

"Ами като се чувстват толкова застрашени, да си наемат охрана, да си я плащат и да се пазят от всенародната любов.
Кога най-после ще обърнем пирамидата, г-н Президент?", завършва писмото на д-р Гълъбова.

Пред Нова тв тя обясни, че иска преместване на болницата и подмяна на дограмата, което не е и "една десета от охраната на политиците".  "За психично болните у нас не се мисли, при нас всичко е втора употреба - линейката ни е от 1998 година", разказа д-р Гълъбова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

3

Nik68

09.06 2017 в 10:40

Глас в пустиня. Останал си съвестния данъкоплатец с питането.

42249

1

Denis Rizanov

27.04 2017 в 08:36

Apr 19, 2015
Парламентът дава 63хил. лв. за тоалетна хартия

Jun 19, 2016
Парламентът дава четвърт милион за тоалетна хартия

И през всичкото това време Д-р Цветеслава Гълъбова, само успява да констатира, че "У нас психично болните са изхвърлени в кофите за боклук".
http://ow.ly/Xds330bdiB7

Интересно, като съвестен данъкоплатец не я ли интересуват бронираните коли на НС? А бронираната кола на кмета на София?! Нея защо я вози НСО?
Абе как всички се активизират да питат Президента и дза очакват от него с едно щракване на пръсти да им реши проблема?! Между другото Гълъбова е директор на тази болница от 2009г. Защо мълча досега и не пита така открито и ядосано роско плевелниев?