До четвъртък приключват с ремонта на оградата на бежанския център в Харманли

ОFFNews 27 ноември 2016 в 14:55 4244 1

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени, съгласно  указанията на министър-председателя  Бойко Борисов след неговото посещение в петък. Това докладва на премиера областният управител на Хасково Станислав Дечев, който посети на място центъра в Харманли и проследи напредъка в строителство, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Изграждането и ремонтът включват изкопни работи, изливане на бетон и полагане на метални преградни пана, така че до четвъртк целият периметър от 2920 линейни метра да бъде обезопасен и укрепени. В момента там работят 35 строителни работници и монтажници, а повече от 300 са разпределени на три смени за изработването на металните пана. Първите от тях вече са доставени и се монтират на място.

Като част от обезопасяването на центъра своевременно са маркирани и премахнати дърветата в периметъра на оградата, а в момента се изготвя проект за цялостно й осветление. 

Очаква се доставка на бодлива тел за обезопасяване на вече изградените участъци, включително и за стоманенобетоновата ограда, разположена по главната улица на града. 

Станислав Дечев потвърди пред министър-председателя, че обстановката в центъра остава спокойна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови