Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Длъжници излизат на ежедневни протести пред президентството

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 март 2017 в 07:4713521

Осъдени за задължения граждани излизат на ежедневни протести пред сградата на президентството в София. Гражданско движение "Покана за доброволно изпълнение" е организатор събитието, което ще се проведе на 20 март от 18.00 часа.

След многократни опити да заострим вниманието на институциите относно проблем с използването на заповедното производство за ограбване на хората, и след като не получихме никакви адекватни отговори в нормалните срокове, възнамеряваме да организираме ежедневни протести, се посочва в поканата за протеста.

От организацията канят на протеста всички пострадали от "незаконосъобразни действия на съдилища и частни съдебни изпълнители".

От движението обявяват три искания - съдии и съдебни изпълнители, облагодетелствали се неправомерно, в разрез със закона, да бъдат разследвани и съдени; незабавно спиране и пълна ревизия на всички заповедни производства и последващи изпълнителни дела; връщане на всички незаконно отнети суми, движими и недвижими вещи, по недопустими заповедни, искови и изпълнителни дела.

Законодателството позволява всеки да бъде посочен за длъжник, като за суми до 25 хил. лв. не са необходими документи, които да доказват задължението. В същото време съдът не е длъжен да проверява достоверността на исканията от страна на кредиторите. Обикновено длъжниците стават такива, без да знаят, като институциите им отнемат правото да обжалват и да се защитят. 
Професор Балкански

Рейтинг : 70926

20.03 2017 в 08:30 1
+ 20
- 0
Що не протестираха обаче по времето на Баце? Тогава нямаха ли задължения?
 
Още от : Общество
30 март 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.