"Дядо, да бягаме, ще ни убият" - разказ от първо лице за побоя в Борисовата градина

OFFNews 22 юли 2015 в 08:02 14445 33

Петър Иванов - син на пребития 67-годишен мъж и баща на двете деца, станали свидетели на ужасяващия побой в Борисовата градина

"Защо биете моя дядо? Хайде да бягаме. Ще ни убият". Това са били думите на 11-годишния внук на пребития 67-годишен инженер, който беше помлян от бой от скинари в Борисовата градина миналта седмица, защото неонацистите помислили детето за циганче.  

Ужасяващата случка бе разказана от бащата на двете деца, станали свидетели на инцидента. Пред "Нова телевизия" Петър Иванов разказа, че децата му все още са уплашени, а след тежка операция на окото баща му все пак ще може отново да вижда.

"Както са си седели в кафенето до магазина за фен артикули на ЦСКА, баща ми е видял как сина ми си сваля превръзката от крака", започна разказа си Иванов. 

Синът му е свалял превръзката си, за да покаже, че наистина има рана там. При тази гледка дядото е отишъл при него с думите "Мише, какво правиш?". 

Ядосани от думите на възрастния мъж, че не изпълняват техните заповеди, скинарите са започнали да налагат с ритници дядото на двете деца, които наблюдават побоя ужасени. 

"Баща ми отнесе няколко удара и думи, толкова унизителни, че той не желае да ги повтори", разказа бащата на двете деца. 

"Защо биете моя дядо", питало детето, докато скинарите са налагали 67-годишния мъж. 

Вследствие на първите удари, очилата на мъжа паднали, след като ги потърсил и ги сложил отново, той е започнал да се отдалечава от мястото заедно с децата. Един от скинарите се е отскубнал от групичката и нанесъл тежък удар, който буквално забил очилата на мъжа в очите му. 

Без ясни спомени как, дядото и неговите внуци стигнали до пл. "Журналист", където вече им станало ясно, че линейка трябва да бъде повикана. 

"Изглеждали са като излезли от кланица", разказа Петър Иванов. 

Полицията в момента работи по залавянето на скинарите. По думите на Иванов - разследващите вършат съвестно своята работа и правят всички възможно случая да бъде доведен до край. 

"За децата вярвам, че ще го преодолеят именно, защото са деца. Майка му успя снощи да извлече още малко информация, но сина ми не иска да говори. Подобно на сестра си, е много уплашен", завърши Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!