Дарители заляха бедното семейството от Юпер с подаръци, децата вече имат таблети

Иван Иванов 23 декември 2014 в 13:31 33114 9

Младежите от Генерал Тошево с подаръците, които донесоха в село Юпер за Светослав и Даниела Тонева и децата им

Един вик за помощ трогна България. Баща от разградското село Юпер помоли за употребявани дрехи и обувки за децата му.

Репортажите за бедността, в която живее семейството на Светослав и Даниела Тоневи и двете им деца, трогнаха България.

Семейството е залято от подаръци, къщата е претъпкана с колети, изпратени от цялата страна.

„Моля ви, спрете да пращате, дайте и на други! Ние вече имаме предостатъчно от всичко, насочете помощите към други семейства, които имат повече нужда!", каза пред репортер на OFFNews през сълзи благодарният баща. Той сподели, че освен дома му, с кашони е пълна и сградата на кметството. Светослав дори попита за съвет как да помогне помощите, които са в повече да стигнат до други нуждаещи се.

В репортажа на Нова телевизия, предизвикал тази вълна от доброта, дъщеричката му Цветелина, която е втори клас, каза, че си мечтае да има таблет. Тя и братчето й Атанас, вече са получили не един, а няколко таблета.

Два от тях са от Общинския младежки съвет на Генерал Тошево. Младежите заделили пари от бюджета и са купили двата таблета. В петък те са помолили общината да им даде служебната кола и са отишли до село Юпер, за да дадат подаръците. Сред тях е имало и играчки, които децата от местното училище "Никола Йонков Вапцаров" са събрали.

Винаги съм знаел, че българинът е добър човек. Но добротата, която ни заля, надмина всичките ни очаквания, каза пред OFFNews бащата Светослав. В тефтер той записва всички хора, които са му изпратили дарения, за да им благодари лично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!