ДКЕВР: Малко вероятно е токът да поевтинее

OFFNews 28 януари 2015 в 12:03 2184 0

ДКЕВР: Малко вероятно е токът да поевтинее

Малко вероятно е да се стигне до намаляване на цената на тока, а за увеличение още е трудно да се говори в числа. Това коментира председателят на енергийния регулатор Светла Тодорова, съобщава Нова телевизия.

Вчера ДКЕВР е получила обясненията на енергодружествата за януарските сметки, но окончателните резултати ще са готови до края на седмицата.

Двойните сметки за ток са следствие от компютърна грешка, обясниха от ЕНЕРГО-ПРО по време на изслушване в парламентарната комисия по енергетика, след като 67 000 души получиха двойни фактури за месеците по време на празниците.

Заради софтуерен проблем двете последни сметки излезли за плащане на една дата. Депутатите не приеха за смислен аргумента на дружеството, но решиха да го обсъдят отново, след като ДКЕВР се произнесе по случая.

До четвъртък депутатите трябва да внесат предложенията си какво да се промени в Закона за енергетиката така, че да гарантира стабилност на системата. Енергийната комисия ще поиска в пленарната зала да се даде още седмица депутатите да предложат най-доброто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови