Част от ремонтите в София продължават и наесен

OFFNews 23 август 2016 в 18:30 6921 1

Ремонтите на ключовите булеварди "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе" ще приключи в средата на септември, част от ремонтите в София обаче ще продължат и наесен, когато трафикът ще е по-голям. Това стана ясно от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която инспектира строежа на бул. "Черни връх".

Строителните работи на булеварда ще продължат до края на годината, като ще се затварят различни участъци. Подменя се подземната инфраструктура, настилките и тротоарите, а след края на ремонта към двете ленти за движение по булеварда ще бъдат добавени още две.

До края на септември трябва да бъде пуснато движението по бул."Черни връх" в участъка между бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Джон Атанасов". От началото на октомври ще могат да се движат автомобили в този участък, макар че още няма да е поставен износващият пласт асфалт, обясни Фандъкова, като подчерта, че първостепенно при ремонтите е качеството, а не толкова бързината.

На 25 август започва работата по втория етап от разширението на бул."Черни връх" - до ул. "Флора Кънева", който ще продължи до края на годината, ако времето го позволява. 

Ремонтът на бул. "Витоша" е приключил. Движението е пуснато, но се изчисляват санкциите за фирмата изпълнител. Забележките са по отношение на подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани, обясни Фандъкова.

Ремонтът на ул. "Козлодуй" трябва да приключи през ноември. Продължава и ремонтът на ул. "Богатица". Първият етап на ремонта трябва да приключи през септември, а целият ремонт - до края на годината. 

Реконструкцията на бул. "Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе" е в напреднал етап и се очаква да завърши за началото на учебната година.

Навреме трябва да приключат и почти всички ремонти в училищата и детските градини в София. 

В момента текат ремонти в близо 100 училища и детски градини, като само в три обекта ремонтите ще продължат след 15 септември, но е създадена необходимата организация ремонтите да не пречат на учебния процес, допълни столичният кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови