Божидар Димитров: Един ден Местан може да управлява България

OFFNews 21 март 2017 в 11:30 4172 9

Снимка Nova

Директорът на Националния исторически музей даде интервю за "Здравей България" по Нова телевизия, след като бе осъден да плати 681 лева на Лютви Местан за нанесена обида.

Историкът бе осъден, защото нарекъл лидера на ДОСТ „турски шпионин” на 12.07.2016 г. по време на участие в същото предаване.

Божидар Димитров посочи, че има двама свидетели, според които лидерът на ДОСТ е преживял тежко това съобщение, избягвал е контакт с близки хора, чувствал се е наранен, морално и физически. Като глоба за обидата Димитров трябва да плати поисканите символично 681 лева. „Доган беше лицето на българските турци в Турция. Изселниците там обаче избягваха контакт с него, защото знаеха, че е агент на Държавна сигурност”, коментира Божидар Димитров. 

По думите на директора на НИМ Местан е ръката на турсия президент Ердоган в България и един ден може да управлява България.

Във връзка с намеренията на членове на "Обединени патриоти" в дните преди изборите да спрат наплива на изселници към България, Димитров обясни, че автобусите могат да минат през Одрин, а оттам през другия граничен пункт, намиращ се на 30 км от ГКПП "Капитан Андреево".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

11

ELPIDA

21.03 2017 в 19:54

Люде,гърчолята цяла година въртят като пумпал Ердоган и не му "връщат" избягалите 7 души военни в Гърция по време на преврата от миналата година.
Господа юристи, къде се почесвахте толкова време?!
По мъд...мъд...мъд... мъд/р/ясалите си куфалници ли, че не успяхте да прережете пъпната връв на предателя Местан и му позволихте да осъди Б.Димитров с един от най-сакралните български символи 681 - Създаването на Българската Държава?!

16009

4

Nik68

21.03 2017 в 12:37

Крайно време е да спре рекета в българската политика от турска партия. Циганите не са малко, но не можаха толкова години да направят цигански политически проект. Защо ли? Защото нямаха подкрепата на Турция и на нашата ДС. Така, че и Доган и Местан не са цветя за мирисане.