Борисов: Надявам се около 24 май градините да заработят

Целта ни е до 100 държавни бензиностанции в областните градове, обяви премиерът

OFFNews 16 май 2020 в 11:36 5875 6

Надявам се до 24 май, даже преди това, детските градини да заработят, заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин пред журналисти.

Борисов не уточни при какви условия ще стане това.

Той коментира, че градините са единственото място, за което се знае, че повишава заболяването. "Този риск си заслужава, защото на работещите майки и бащи, трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата", заяви Борисов.

Днес той инспектира строителството на междусистемната газова връзка между България и Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Борисов коментира и казуса с акциите на футболния клуб „Левски“:

„Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как, някак. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил. Утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите си на мен."

По отношение на плановете за мрежа от държавни бензиностанции, Борисов заяви, че целта е да има до 100 такива в областните градове. В понеделник ще бъде готов проектозаконът за създаването на държавна петролна компания.

„Цената на петрола е толкова ниска, че всеки иска да си продаде стоката. Ние не го правим срещу никога, искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, за да може при криза да се осигурят стабилни цени на горивата за населението“, заяви той.

Борисов коментира и разпространената от Васил Божков кореспонденцията, за която бизнесменът твърди, че е с финансовия министър Владислав Горанов:

„Към този момент той не е бил обвиняем, за да не си водят разговори. Комуникациите днес се променят и то бързо. Някаква промяна в закон или облагодетелстване на фирмите на Божков след тези срещи имаше ли?“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

6

order

16.05 2020 в 18:26

И страх ли ви е, забрана ли имате или от сърце ви идва за да не пишете за снощния пореден многохиляден митинг срещу БАРБА ГАНЬОС ... тази вечер пак
има!!!!!
...........
Пореден протест пред народното събрание. Той отново е с участието на партия ”Възраждане”. За съжаление обаче отново голяма част от медиите останаха ”глухи” и ”слепи” за демонстрацията......
https://mobile.frognews.bg/article/196510/

++++++
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/partiya-vuzrazhdane-otnovo-protestira-sreshtu-pravitelstvoto

18551

5

Нострадамус

16.05 2020 в 15:05

Лъжец 1 на България: "Бойко Борисов: Днеска е рекорд по починали в Европа 30 хиляди души". Абсолютно невярна информация. Истината виж тук https: petel.bg Borisov si prizna che saobshhil nevyarna informatsiya za 30 000 pochinali ot koronavirus dneska v Evropa Izvinyavam se obarkah se __363386

18551

4

Нострадамус

16.05 2020 в 15:05

Offnews, защо изпуснах те този "Бисер"на Шибаняка:Ао управляваше Радев, щяха да измрат много хора. Имаха българите рядък шанс ние да управляваме, заяви тулупът!

18551

3

Нострадамус

16.05 2020 в 14:57

Борисов е патологичен Лъжец. Това е болестно състояние. Той дори вече Не може да различи Истината от Лъжата ! От безкрайните престъпления и ЛЪЖИ, които "твори" ежедневно, вибрациите на Боко толкова много cа се понижили, че той е слязъл до нивото на най гъстата материя във Вселената... Който има очи ще види, който има уши ще чуе, който има разум ще разбере !

17439

1

мнение от IP

16.05 2020 в 13:29

А, защо да не си говорят...След "ценни указания" към "девойката" на заседание на комисията по хазарта на следващия ден се разширява лиценза на Божков и т.н. На Сашо се казва "да не смесва нещата". Обаче иначе Горанов НИЩО не знае за таксите. Основно правило за общуване на министър с бизнесмен: с всеки, който не е обвиняем към момента за неща, за които министърът отговаря, може да се общува по този начин. В момента, в който стане обвиняем за същите тези неща, министърът просто спира да си пише есемеси...и всичко е тип-топ.