Борят със зелена зона паркиране в градинки на пъпа на София

OFFNews 10 февруари 2017 в 12:02 6717 0

Снимка Архив

Зелена зона за паркиране от Орлов мост до "Ситняково" ще има в София, въвеждането на платените паркоместа ще стане факт след изборите на 26 март. 

Проектът на Центъра за градска мобилност предвижда 1027 места за автомобили, извън тези по улица "Цар Иван Асен Втори", където действа зелена зона и в момента. Анкета сред гражданите на район Средец показва, че мнозинството искат да има платено паркиране, каза за OFFNews кметът Мария Ачкова. Очакванията са така да се реши проблемът и със служебния абонамент на колите в цялото каре около Полиграфическия комбинат.

Ако има платена зона, местата за автомобилите на живеещите в квартала и тези за фирмени коли е точно регламентиран и ще се възстанови балансът, обяснява Ачкова.

По думите й проблем с паркирането има и в "Яворов", където много хора паркират в зелени площи и на практика те са превърнати в нерегламентирани паркинги. Ще бъдат преброени колите, които спират в тревните площи и ги унищожават, за да се предвидят необходимите места за платено паркиране, уверява районният кмет. Ако паркоместата не са достатъчни, паркотела ще увеличат броя им, за да се преустанови практиката на безразборно спиране по алеите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови