Бойко Борисов: Има опит за повторение на сценария с ЕРП-тата от 2013 г.

ОFFNews 28 януари 2015 в 21:05 9430 11

Бойко Борисов

"Случаен принцип – на най-бедните, които веднага това им се отразява и излизат на улицата? Това ли е случайният принцип? Това е абсолютен умисъл за мен, отново във Варна - повтаря се абсолютно същият сценарий. Затова - каквото трябва да се промени с парламента, драстично говорите: милиони трябва да бъдат глобите, след като нанасят такива поражения. Просто тоя път, имайки и цялата парламентарна подкрепа, а дори и няма къде да се политизира - трябва да се възползваме, да си оправим правилата".

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред министрите на днешното правителствено заседание по повод поредните сигнали за нередности с отчетността на ЕРП-тата, този път "Енерго-про". 

Проблемите на електроразпределителните дружества, свързани с организацията им на работа като несъвършенства в софтуера или недостатъчен брой отчетници, по никакъв начин не трябва да се отразяват на потребителите.

Около това мнение се обедини правителството на заседанието, по време на което министърът на енергетиката Теменужка Петкова докладва за проверките, извършвани от енергийното министерство на "Енерго-про".

Проверките на електроразпределителното дружество започнаха заради получени сигнали за съставени по две сметки за използвана за един месец електроенергия от клиенти на "Енерго-про".

Премиерът Бойко Борисов поиска обяснения от Теменужка Петкова за действията на ЕРП-тата и възникналия казус с "Енерго-про" и засегнатите потребители - 67 000 клиенти на "Енерго-про" са получили две фактури за един отчетен период.

Премиерът коментира, че не е доволен от ситуацията и че дори в случая проблемът да е софтуерен, все пак има още множество нарушения.

"Далеч съм от мисълта да обиждам, да гоня или да влизам в реториката на други по отношение на инвеститорите, но аз мисля, че просто трябва да бъдат принудени да спазват правилата, договорите, законите, за което джентълменските ни отношения дори не са нужни. Просто си спазват закона", каза Борисов по отношение на електроразпределителните дружества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!