Без камиони на пътя утре за голямото прибиране

OFFNews 16 април 2017 в 11:58 2627 0

Камиони над 12 тона няма да се движат утре от 14 до 20 часа по магистралите и най-натоварените пътища, заради голямото прибиране след почивните дни за Великден, съобщи АПИ. 

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: автомагистралите;
път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;  път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 ГКПП „Калотина“ – София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). 
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организция ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“).
Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“. Поради продължаващите строително-ремонтни дейности на банкета между км 9 и км 10 на автомагистрала „Люлин“, движението в посока София ще се осъществява в две ленти. 

По време на почивните дни няма промяна във временната организация на движение в тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ на АМ „Хемус“. Трафикът на всички моторни превозни средства се осъществява, както и досега двупосочно в тръбата в посока София. Ремонтът на десните тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ е планирано да завърши до края на месец юни.
Шофьорите могат да използват и алтернативния маршрут по път I-1 София – Ботевград. В участъка от км 189 до км 215 приключиха ремонтните дейности по пътното платно. Поставени са нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови