Бъчварова: Полицаите снощи не са нарушили съществено правата на гражданите

ОFFNews 23 март 2016 в 20:53 10900 25

Снимка Медиапул

Полицаи на учение снощи около НДК.

МВР не е нарушило съществено правата на гражданите по време на вчерашното антитерористично учение, което се проведе в София.

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от "Дарик", по повод вълната от негодувания във Фейсбук на граждани, които са били неправомерно задържани под дъжда за няколко часа от МВР, като са били използвани за "терористи" по време на снощното антитерористично учение около НДК.

Тя заяви, че нейните подчинени не са я уведомили за недоволството на хората и била научила за него от социалната мрежа, но според нея полицаите са обяснили всичко на задържаните хора.

Според очевидци това не било така. Много от тях разказват, че докато минавали през периметъра на НДК, били задържани от полицията, която ги отвела на поляните пред Двореца, където били струпани десетки, ако не и стотици хора - предимно млади, но и по-възрастни, които стояли и чакали, без да знаят какво се случва. Сред тях имало и чужденци, на които ситуацията съвсем не им била ясна.

Хората прекарали на поляната под дъжда - без МВР да им даде нищо, с което да се покрият - часове наред, а личните им документи били в униформените.

Според Бъчварова обаче ситуацията била реална, а не лабораторна, което налагало подобни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!