БАБХ: Избягвайте да купувате царевица от плажа

OFFNews 13 юли 2016 в 08:51 4004 1

Без драматични нарушения преминава летният сезон по Черноморието. Това отчетоха пред "Дарик" от Българската агенция по безопасност на храните.

През целия летен сезон инспектори на агенцията ще проверяват за качеството на храните в хотелите, ресторантите и търговците на плажа.

Проверките ще продължат до 9 септември с опция да бъдат удължени, докато има туристи по летните ни курорти, каза началникът на Дирекция „Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните д-р Райна Иванова.

Тази година има нарушения, но те не са фрапиращи и от такова естество, че да влияят директно на безопасността на храните и здравето на потребителите.

Иванова препоръча на летуващите да пазаруват само от регистрирани обекти, а не от хора, които разнасят храни. Да не купуват царевица, която търговци носят в казани и тенджери по плажа.

Има специални колички за варена царевица, да се пазарува от тях, съветва специалистът, като подчерта, че те се проверяват от агенцията по храните.

Експертът препоръча на туристите по морето и да не купуват сладолед и други храни, които се разнасят по плажа с хладилни чанти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови