Арестуваха петима телефонни измамници

OFFNews 24 април 2017 в 17:50 6425 1

Полицията арестува петима души при операция във връзка с телефонни измами. 

Те са реализирани под ръководството на сектор “Измами” в ГД “Национална полиция”. В тях активно са участвали служители на ОДМВР - Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Плевен, Бургас, Габрово, СДВР и РДГП – Русе. 

Трима души са арестувани от служители на ОДМВР - Стара Загора и Велико Търново - П.З. /35г./от гр. Горна Оряховица, С.Д. /68 г./от гр. Габрово, и Я. Я./25 г./ от гр. Ветово. Те са заподозрени в извършени телефонни измами на територията на областите Стара Загора и страната.

Тримата са действали по схемата “съдействие при провеждане на полицейска операция”. По случая е образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите в РП - Казанлък, са им повдигнати обвинения. 

На П. З. и С. Д. са наложени мерки за неотклонение “задържане под стража”, а на Я. Я. - мярка за неотклонение “парична гаранция”. При последвалите претърсвания в обитаваните от тях жилища са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити.

При операция и на територията на Пловдив, Плевен, Габрово и София. Криминалистите на СДВР и областните дирекции са задържали други двама рецидивисти - М.Б./29 г./ от гр. Левски и К.А./26 г./от с. Градище, Плевенска област.

Установено е, че двамата са действали на територията на гр. Хисаря и са прилагали идентична схема за присвояване на суми в различни размери. Двамата са задържани за 72 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под ръководството на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови