Антоанета Цонева привикана в отдел "Убийства" за поискано право на отговор

OFFNews 14 януари 2014 в 08:27 12227 28

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева

Във връзка със сигнал, подаден до главния прокурор от г-жа Кристи Петрова - журналист от вестник "Политика", срещу мен, с твърдения, че се чувства застрашена по някакъв начин от моето настояване (в телефонен разговор) да спазва журналистическите стандарти и да обосновава своите твърдения с факти, днес ми се наложи да дам сведения в отдел "Убийства " в СДВР.

Това написа в профила си във Facbook вчера Антоанета Цонева, председател на Управителния съвет на Институт за развитие на пубичната среда и едно от лицата на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски.

"Инспекторът по искане на районния прокурор настояваше да направя това пред него и писмено, както и да подпиша предупредителен протокол, че по никакъв начин няма да упражня физическо насилие над г-жа Петрова, нито да наема други лица да го направят. Поисках да напиша върху протокола, че аз никога не съм отправяла такива закани и никога съм имала такива намерения, но ми бе категорично отказано", написа още Цонева в социалната мрежа.

В интервю за "Нова телевизия" тя уточни днес, че в една от медиите на майката на Делян Пеевски имало публикация срещу нея.

"Аз потърсих отговор защо не е потърсена моята позиция, разказа Цонева. Статията е свързана с протестите и е под заглавие „Кукловодите". В нея се твърди, че имам материален интерес да участвам в протеста, че ние, протестиращите, сме водени от някакви кукловоди", обясни тя.

По думите й спрямо твърденията в статията не е имало никаква факти, а просто едни етикети, които са налепени върху името й.

"За моя изненада в началото на годината получих обаждане от СДВР да се явя да дам сведения в рамките на предварителна проверка. Като съвестен гражданин се отзовах там с адвокат. Сигналът беше от г-жа Кристи Петрова за престъпление от общ характер. Бяхме в отдел „Убийства". По никакъв начин не знам защо. Сигналът преразказваше нашия разговор", обясни още Антоанета Цонева.

Цонева напомни, че винаги е изразявала критично мнение към медийната група на Ирена Кръстева. 

"Тази медийна група нямат никакъв етичен кодекс. Аз имам право да претендирам да се спазват журналистическите стандарти", коментира тя и определи медиите на Кръстева като "медии-бухалки, които прилагат подходи на дискредитация към хора, които имат публична позиция, критична към управлението".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!