Ангелкова: Зимният туризъм ще пострада, ако се прекрати концесията в Банско

OFFNews 08 март 2016 в 11:46 2106 0

„Рисковете за държавата при прекратяване на концесията в Банско се изчисляват в милиони. Ако се прекрати едностранно, трябва да се възстановят на концесионера всички инвестирани от него средства за подобрявания, извършени на територията на концесията."

Това заяви в сутрешния блок на Нова тв министърът на туризма Ангелина Ангелкова.

По нейни думи зимният туризъм ще пострада, защото Банско е един от водещите ни зимни курорти.

"Целият този имидж ще пострада. А и влизането в съдебни спорове между концесионер и държавата - минимум 5 години в Банско няма да може да се извършва нищо на територията на курорта. Защото ще има съдебен спор. Държавата иска всичко да бъде направено по правилата и прозрачно”, заяви в Ангелкова.

Относно срещата за концесията на ски зоната в Банско, Ангелкова заяви: „Аз съм за втори кабинков лифт на Банско. Премиерът иска всичко да бъде прозрачно и по правилата”.

На проведената вчера среща, организирана от МОСВ, присъстваха всички заинтересовани страни. Мнения по темата изказаха министрите Василева, Ангелкова, Кралев и Лукарски.

На срещата от ДНСК заявиха, че проверките не са установили незаконно строителство, което и не предполага прекратяване на концесионния договор, каквото бе и искането на еколози.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови