81 от мигрантите в лагера в Харманли са с краста

OFFNews 02 декември 2016 в 15:41 6442 3

81 от мигрантите в бежанския лагер в Харманли имат краста. Това са установили кожни лекари, прегледали мигрантите, обяви директорът на РЗИ-Хасково Соня Димитрова, цитирана от БТА. 

Около 500 души от лагера са прегледани до момента. 

Освен случаите на краста, са установени още 17 случая на гнойни кожни заболявания, както и болни от варицела, бронхит, ангина, както и двама мигранти с въшки. 

Наложило се е в болница да бъдат приети 13 души, като 7 са приети в инфекциозното отделение, а 6 - в детското отделение на МБАЛ-Хасково.

Директорът на РЗИ-Хасково увери, че няма опасност от епидемия. 

Медицинските прегледи започнаха, след като се появиха сигнали за кожни заболявания в лагера. Центърът беше поставен под карантина до приключването на прегледите, което пък доведе до бунт. 

След размириците на 24 ноември бяха задържани 18 имигранти и беше обявено, че всички афганистанци от лагера в Харманли ще бъдат отведени във фургонно селище в Любимец, а в бежанския лагер ще останат само сирийски семейства.

По информация на БНР по време на бунта са нанесени щети на стойност около 100 000 лева - изпочупени стъкла, мебели и кухненско обзавеждане в изцяло ремонтираната сграда. За възстановяване на базата ще бъдат използвани част от 160-те милиона лева, които Европейският съюз отпусна спешно на страната ни за справяне с бежанския натиск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

02.12 2016 в 16:59

И това е при 500 прегледани. Интересно ще е когато излязат пълните резултати.

Между другото, ОФФНюз, колегите ви от „е-Вестник“ са започнали да публикуват информация за лагера, която получават от главния редактор на „Сакарнюз“. Вече излязоха две статии, от които се разбира, че нещата не са само черни и бели. Защо не поговорите с тях? Сигурен съм, че ще бъде полезно и вашите читатели да ги узнаят.
Особено Мунчо.

77927

1

El Commandante

02.12 2016 в 16:10

Чакайте малко, нали Кънев каза че немало такива неща като болести и че тея неща си ги било измисляло бесепето да печели изборите?

Костана?